Luka Modrić fantastičnim golom donio trijumf Hrvatskoj protiv Turske

Radiosarajevo.ba
Luka Modrić fantastičnim golom donio trijumf Hrvatskoj protiv Turske
EPA / Luka Modrić
Fudbalska reprezentacija Hrvatske danas je na stadionu Park prinčeva odmjerila snage s reprezentacijom Turske u prvom susretu, prvog kola grupe D. Slavila je reprezentacija Hrvatske rezultatom 1:0.

Hrvatska je bolje otvorila utakmicu. Prvu priliku imao je Ivan Rakitić u drugoj minuti susreta. Centrirao je Darijo Srna, Rakitić produžio na drugu stativu, ali Ivan Perišić nije uspio zatresti mreži Turaka.

Hrvatska prijeti i u 16. minuti susreta, pokušao je Mario Mandžukić, ali je njegov udarac izblokiran. Novu priliku Hrvati imaju u 22. minuti susreta. Perišić je prošao po lijevoj strani, centrirao, ali se Brozović ne snalazi najbolje.

U 28. minuti prijeti Milan Badelj. Nakon centaršuta lopta se odbila na vrh šesnaesterca, ali udarac fudbalera Fiorentine brani Volkan. Najbolju priliku u prvih pola sata utakmice ipak su imali Turci. Nakon centaršuta, glavom je šutirao Ozan Tufan, ali je Danijel Subašić dobro postavljen.

Nakon gužve u šesnaestercu Turske, nova prilika za Hrvatsku. Pokušao je Mario Mandžukić, ali je golman Turske još jednom na mjestu. Hrvatska do vodstva dolazi u 41. minuti susreta. Selçuk Inan je otklonio opasnost u šesnaestercu, ali lopta dolazi samo do Modrića, koji fantastičnim volejom donosi prednost Hrvatima. Priliku da izjednači imao je u završnici prvog poluvremena Hakan Balta, ali se rezultat nije mijenjao.

Prvu priliku u nastavku susreta imala je Hrvatska. Nakon centaršuta, pokušao je Mario Mandžukić, ali promjene nije bilo. Hrvatska je u 52. minuti mogla do dva gola prednosti. Srna je izveo slobodni udarac s 20-ak metara od gola, ali njegov udarac zaustavlja prečka gola Turske. Srna je imao priliku i tri minute kasnije. Volkan Babacan je odbio loptu do Srne, ali njegov udarac odlazi pored stative gola Turske. 

U 61. minuti susreta, nova sjajna prilika za Hrvate. Šutirao je Marcelo Brozović, ali njegov volej odlazi preko prečke gola Turske. Novu prečku Hrvatska je pogodila u 72. minuti susreta. Nakon centaršuta Marija Mandžukića, šutirao je Ivan Perišić glavom, ali nije imao sreće. Novu odličnu priliku imao je Brozović u 79. minuti susreta, ali je Volkan Babacan sjajno odbranio i izbacio loptu u korner. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za Hrvatsku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije