Navijači Turske i Hrvatske okupljaju se uoči utakmice

Anadolija
Navijači Turske i Hrvatske okupljaju se uoči utakmice
Reprezentacije Hrvatske i Turske danas će u 15 sati igrati prvi meč grupe „D“ u okviru Evropskog fudbalskog prvenstva u Francuskoj.

Hiljade navijača u blizini „Parka prinčeva“ u veseloj atmosferi iščekuju današnji meč. Oko stadiona su na snazi pojačane mjere sigurnosti i do sada nije zabilježen niti jedan incident.

Treći takmičarski dan na EURO 2016 otvaraju upravo selekcije Hrvatske i Turske. Meč će suditi švedski arbitar Jonas Eriksson, a na tribinama se očekuje 47.000 navijača.

Ove dvije selekcije su odigrale nekoliko uzbudljivih mečeva u prošlosti. Prvo su Turci Hrvate boljim izvođenjem jedanaesteraca eliminisali u četvrtfinalu EURO-a 2008. godine, da bi im Hrvati uzvratili prije četiri godine pobjedom u baražu za plasman na EURO 2012. godine.

Međutim, sa obje strane uoči meča stižu poruke da ne razmišljaju o prošlosti, već da su odlučni da danas pobjedom otvore nastup na prvenstvu i učine svoju naciju sretnom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije