Prvi okršaji u posljednjoj grupi, Salah i društvo protiv Rusije traže prve bodove

Radiosarajevo.ba
Prvi okršaji u posljednjoj grupi, Salah i društvo protiv Rusije traže prve bodove
Nakon pet sjajnih dana prvih okršaja po grupama danas će u Rusiji biti završen prvi dio grupne faze Svjetskog nogometnog prvenstva.

Uz niz iznenađenja i odličnih poteza koji su obilježili ovaj dio takmičenja dočekat ćemo i današnje, poprilično zanimljive okršaje četiri reprezentacije iz posljednje grupe H.

Tako će se od 14 sati na stadionu Mordovia Arena u Saransku sastati selekcije Kolumbije i Japana, u meču u kojem je Kolumbija gotovo apsolutni favorit. U korist tome dodatno govori činjenica da su Kolumbijci poraženi tek dva puta u posljednjih deset susreta, dok su Japanci u posljednjih pet susreta izgubili čak tri, uz jedan remi i jednu pobjedu.

Također, međusobni omjer ovih reprezentacija ide u korist Kolumbije, jer su dva puta slavili u četiri okršaja s Japanom, i to posljednji put na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, dok je dva puta zabilježen remi. S druge strane, u zemlji izlazećeg sunca mogu se nadati da u ovoj neobičnoj grupi stignu do jednog boda iz prve utakmice, kako bi ostali u igri za plasman u narednu fazu takmičenja.

Od 17 sati očekuje nas okršaj Poljske i Senegala, koji će biti odigran na stadionu Otkrytiye Arena u Moskvi. U ovom poprilično izjednačenom susretu blagu prednost imaju Poljaci predvođeni Robertom Lewandowskim, koji će sigurno biti poprilično motiviran za igru budući da bi ovo moglo biti jedno od njegovih posljednjih prvenstava. 

Ovo će ujedno biti i prvi dvoboj ove dvije reprezentacije u historiji, te će sigurno biti zanimljivo pratiti ovaj duel.

Posljednju utakmicu dana od 20 sati u Sankt Petersburgu odigrat će selekcije iz A grupe Rusija i Egipat. Nakon visoke pobjede nad Saudijskom Arabijom od 5:0 na otvaranju Mundijala Rusi će sigurno tražiti novu pobjedu, uoči posljednjeg susreta sa izuzetno neugodnom selekcijom Urugvaja. Ovog puta prepreka za nove bodove bit će im neugodna selekcija Egipta, koju bi trebala predvoditi zvijezda Liverpoola Mohammed Salah, a koja je u prvom duelu s Urugvajem poražena s minimalnih 1:0.

Kladionice dosta veliku prednost daju ruskoj reprezentaciji, zbog svih ovih faktora, no nije nemoguće da iz Egipćani nakon historijskog plasmana na Svjetsko prvenstvo iznenade dobrom igrom te oduzmu bodove domaćinima. Posebno ukoliko od prve minute zaigra Salah koji se, kako tvrde mediji, oporavio od povrede ova utakmica može izrasti u pravu rovovsku borbu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije