Žalost u porodici Gorana Ivaniševića: Usred proslave godišnjice velikog trofeja...

1
Radiosarajevo.ba
Žalost u porodici Gorana Ivaniševića: Usred proslave godišnjice velikog trofeja...
Foto: EPA-EFE / Goran Ivanišević

Upravo u danima kada svi slavimo 23. godišnjicu njegovog trijumfa u Wimbledonu i prisjećamo se "milenijskig" dočeka na splitskoj Rivi, porodica legendarnog tenisera Gorana Ivaniševića tuguje.

U 80. godini preminuo je stub porodice, Mladen Ivanišević, samozatajni Goranov stric, mlađi brat njegovog oca Srđana. Srđan i Mladen Ivanišević rođeni su u porodici Šime Ivaniševića, piše Slobodna Dalmacija.

Upravo o tome je Srđan Ivanišević govorio prije 13 godina u razgovoru sa Miloradom Bibićem Mosorom:

Savez kolumnista | Dizdarević: Atentat na Trumpa - tragedija i farsa Amerike i svijeta

Savez kolumnista | Dizdarević: Atentat na Trumpa - tragedija i farsa Amerike i svijeta

"Ja sam Ivanišević, ali sam zapravo Kukoč. Kako? Sad ću objasniti... Moji su došli u Split iz Poljica prije 400 godina. Jedan Ivan Kukoč, s dva sina Jerkom i Petrom.

Kad su došli u Split dodali su, radi Ivana, prezimenu Kukoč i ono Ivanišević, pa su se moji preci godinama zvali Ivanišević-Kukoč. Onda je moj pradida dobio nadimak Đinđerica. A moj dida Frane je rekao: 'Čekaj, ne mogu ja biti Frane Ivanišević Kukoč Đinđerica! To je za popizdit dugo!'

Maknuo je ono Kukoč, ostalo je samo Ivanišević Đinđerica. Otkad su došli u Split, muški dio familije imao je samo dva imena – Jere i Frane! I nakon pustih Jere, Frane, Jere, Frane, Jere, Frane... moj otac dobio je ime Šime, ja Srđan, a sinu sam dao ime po majci Gorani.

Mladen Ivanišević bit će posljednji put ispraćen na splitskom Lovrincu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije