Zakarić na izlaznim vratima Željezničara: Najrealniji odlazak u Partizan?

Radiosarajevo.ba
Zakarić na izlaznim vratima Željezničara: Najrealniji odlazak u Partizan?
Foto: Radiosarajevo.ba / Goran Zakarić
Nakon godinu i šest mjeseci provedenih u redovima Plavih jedan od ponajboljih nogometaša Željezničara Goran Zakarić odlazi u novi tim.

Prema nezvaničnim informacijama koje je za Radiosarajevo.ba potvrdio izvor iz kluba s Grbavice, Zakarić će danas dati otkaz trenutnom klubu i otputovati za Beograd, gdje bi trebao potpisati novi ugovor sa Partizanom.

Na taj način najbolji nogometaš Premijer lige Bosne i Hercegovine u sezoni 2017/18 trebao bi od ovog ljeta zaigrati u redovima viceprvaka Srbije, a navodno vezni nogometaš Željezničara sve je dogovorio sa crno-bijelim.

Još ranije Zakarić je za pojedine medije izjavio kako je imao nekoliko primamljivih ponuda, prije svega iz Poljske i Rumunije, no da je njegova jedina želja bila odlazak u Partizan. Ipak, do sada je najveći problem bio između dva kluba i to u vezi sa visinom obeštećenja.

"Moja želja je Partizan, i oko toga nemam dilemu. Stiglo je još nekoliko inostranih ponuda u Željezničar, ali sam se opredijelio za crno-bijele. Dogovoreno je sve što je do mene i Partizana, ali je problem nastao oko obeštećenja. Nadam se da će se klubovi što prije dogovoriti i da će se sve završiti najbolje za sve tri strane. Riješio sam da je moj naredni klub u karijeri Partizan i jedva čekam da dođem", rekao je Zakarić za Mondo.

Kako je naveo u beogradski klub privukla ga je tradicija i vjernost navijača, te on želi da igra u takvom ambijentu, te da se spremao samo za taj momenat.

Inače, Zakarić koji je rođen 7. novembra 1992. godine u Gradišci, a u dosadašnjoj karijeri nastupao je za Kozaru iz Gradiške, Široki Brijeg, Dinamo Zagreb, NK Lokomotivu, Zrinjski, Slaven Belupo i najzad za Željezničar. Prema informacijama Transfermarkta njegova trenutna vrijednost iznosi 1,4 miliona KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije