Za razvoj nogometa: Ivica Osim u decembru dobija priznanje Japana

Fena
Za razvoj nogometa: Ivica Osim u decembru dobija priznanje Japana
Radiosarajevo.ba / Ivica Osim
Nakon što je, prije gotovo mjesec dana Ambasada Japana u Bosni i Hercegovini objavila da će Ivici Osimu biti uručeno posebno priznanje za doprinos razvoju nogometa u Japanu, danas je objavljen i tačan datum dodjele ove nagrade.

Kako je već ranije objašnjeno, vlada Japana odlučila je da u okviru jesenjeg carskog nagrađivanja, Orden izlazećeg sunca, zlatnih zraka sa značkom dodijeli Ivanu Osimu, bivšem selektoru japanske fudbalske reprezentacije, a zbog razvoja nogometa u ovoj državi i promocije međusobnog razumijevanja između Japana i Bosne i Hercegovine.

Nagrada će Osimu biti dodijeljena na ceremoniji 7. decembra u rezidenciji ambasadora Japana, Kazuye Ogawe (Gornji Hotonj 10), saopćeno je iz Ambasade Japana u BiH. 

Inače, Osim 2003. je postao trener japanskog fudbalskog kluba JEF United Ichihara i s kojim 2005. osvaja Yamazaki Nabisco – Kup. Nakon toga, 2006. godine postaje selektor japanske državne reprezentacije. Iako je zbog zdravstvenih problema u novembru 2007. morao podnijeti ostavku, nastavio je savjetovati japanski fudbalski savez, istovremeno promovirajući međusobno razumijevanje između Japana i Bosne i Hercegovine.

Jedan je od najpoznatijih fudbalera i trenera sa područja zemalja bivše Jugoslavije, zbog čega mnogi sa ponosom izgovaraju ime velikana, koji će ostati upisan u historiju najvažnije sporedne stvari na svijetu na ovim prostorima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije