Wenger i Walcott: Kolašinac je rođen snažan, on je životinja

Radiosarajevo.ba
Wenger i Walcott: Kolašinac je rođen snažan, on je životinja
Arsenal je jučer nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca slavio protiv Chelsea u Community Shieldu. Nakon 90 minuta rezultat je bio 1:1, a izjednačenje Tobdžijama donio je Sead Kolašinac u 82. minuti.

Na terenu su bila dva skupo plaćena pojačanja u napadu - Alvaro Morata u Chelseaju i Alexandre Lacazette u Arsenalu, ali je najveći trag na utakmici, čini se, ostavio Sead Kolašinac.

Kolašinac je i prije gola koji je preokrenuo utakmicu s gradskim rivalom zaslužio samo pohvale. Bio je odličan na obje strane terena, a nakon utakmice hvalio ga je i Arsene Wenger.

"Imao je jako zanimljivu utakmicu prošle sedmice i nisam bio siguran da li da mu dam priliku na Wembleyju zbog pritiska. Međutim, kada je ušao u igru bio je odličan. On je fizički izuzetno snažan, prirodno jak. Imate igrače koji se nabildaju u teretani i igrače koji su rođeni snažni. On je rođen snažan. U Premiershipu snaga igra važnu ulogu, ali ne samo to. Doveo sam ga zbog njegovog stava i zalaganja. Treba vam kombinacija talenta i stava. On mi izgleda kao neko izuzetno talentiran i s izuzetnim stavom", rekao je Arsene Wenger za Kolašinca.

Riječi hvale za reprezentativca Bosne i Hercegovine nije štedio ni Theo Walcott.

"Trener je taj koji će donijeti konačni sud o njemu, ali za mene je Kolašinac totalna životinja. Mnogi igrači će ga ove sezone željeti izbjeći, to je sigurno", rekao je Walcott o Kolašincu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije