Sead Kolašinac će usaditi strah protivnicima Arsenala

Radiosarajevo.ba
Sead Kolašinac će usaditi strah protivnicima Arsenala
Nakon razočaravajuće prošle sezone u kojoj je Arsenal osvojio samo Kup Engleske, trener Arsen Wenger bio je pod pritiskom navijača da podnese ostavku.

Pritisak na Wengera učinio je da pojačanja potraži u Njemačkoj i Francuskoj ligi pa su ovo ljeto na Emirates Stadion stigli Alexandre Lacazette i naš reprezentativac Sead Kolašinac.

Upravo je Kolašinac u prvoj zvaničnoj utakmici Arsenala u novoj 2017/2018. sezoni u Superkupu Engleske, koji se još popularno zove FA Community Shield, postigao pogodak protiv gradskog rivala Chelseaja. Utakmica je završila 1:1, da bi Arsenal bio bolji iz penala i osigurao prvu ovosezonsku titulu.

Kolašinca su, zbog njegove fizičke građe, engleski mediji prozvali Razarač (The Destroyer), tenk, Bosanski Hulk itd.

On je sve što čini jedan idealan transfer u Arsenal. Došao je besplatno iz Schalkea, snažan je, borben i odlučan. To se vidjelo kod postizanja pogotka. U ovom meču očito se vidjelo da će Kolašinac donijeti prevagu ove sezone”, piše britanski Telegraph.

Trener Arsenala Arsene Wenger izjavio je da postoje igrači koji bildaju u teretani i da postoje oni koji su rođeni snažni.

Kolašinac je ovo drugo”, dodao je Wenger.

Iako je rano govoriti o bilo čemu, došavši besplatno iz Schalkea, Kolašinac već djeluje tako da će biti veliki potencijal u Arsenalu, a ne samo jedan od promašenih transfera koji su krasili Wengerovu eru, ocjenjuju britanski mediji.

Wenger je priznao da je oklijevao uvrstiti Kolašinca u startnih 11 igrača protiv Chelseaja, ali je naš reprezentativac uveden da zamijeni Pera Mertesackera.

Seadova prirodna pozicija je lijevi bek, međutim njegov stil igre odražava se na sve pozicije.

Doveo sam ga zbog njegovog zalaganja na terenu. Moderna igra ne tolerira slabosti, kao što je to bilo prije 20 godina. Talentiran je i snažan, te je po prirodi odlučan da se bori”, opisao je Kolašinca njegov trener Wenger.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije