Vranješ i Baždarević uoči Kipra: Maksimalno smo spremni za ovu utakmicu

Anadolija
Vranješ i Baždarević uoči Kipra: Maksimalno smo spremni za ovu utakmicu
Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine obavili su večeras posljednji od tri treninga u Nikoziji pred sutrašnji meč s Kiprom i među njima vlada sjajna atmosfera.

Sa Zmajevima nije trenirao Kenan Kodro, napadač njemačkog Mainza, zbog bolova u skočnom zglobu gotovo je sigurno da neće biti u konkurenciji za ekipu. Stručni štab planira ga poštedjeti kako bi konkurisao barem za kvalifikacioni meč s gibraltarom kojis e igra u portugalskom gradu Faro za četiri dana.

"Mi se moramo spremiti, igramo protiv ekipe koju respektujemo i nadamo se dobroj igri i dobrom rezultatu. Protivnik je kvalitetan, stvari se neće rješavati brzo i bit će važno znati napadati i braniti se", kazao je uoči utakmice Mehmed Baždarević, selektor bh. nogometaša.

On je dodao kako su svi igrači zdravi i spremni i da je veoma važno da BiH ima spremna 22 igrača za ostvarenje rezultata koji svi očekuju.

Uz njega, javnosti se obratio i Ognjen Vranješ, reprezentativac BiH, koji je govorio o pripremama reprezentativaca.

"Svi smo svjesni šta nam utakmica znači. Maksimalno smo spremni i skoncentrisani. Pričao sam sa kolegama u Grčkoj i oni su, kao i mi, svjesni da sutrašnjom pobjedom puno toga rješavamo", rekao je Vranješ.

Štoper atinskog AEK-a je dva reprezentativna treninga u Nikoziji obavio lakšim intenzitetom radi umora uzrokovanog klupskim obavezama.

"Došao sam umoran na pripreme i radio sam individualno. Spreman sam i večeras ću trenirati sa ekipom", kazao je Vranješ večeras u Nikoziji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije