Vladan Kovačević prihvatio Piksijev poziv, branit će boje Srbije

4
Radiosarajevo.ba
Vladan Kovačević prihvatio Piksijev poziv, branit će boje Srbije
Foto: Rakow FC / Vladan Kovačević

Nekadašnji golman FK Sarajeva i trenutni član poljskog Rakowa, definitivno će u budućnosti braniti boje Srbije.

Potvrdio je to danas Fudbalski savez Srbije, koji je istakao da kod Vladana nikada nije bilo dileme za koju će selekciju braniti.

Kovačević je prihvatio poziv Dragana Stojkovića Piksija i trebalo bi uskoro da bude dio najboljeg tima Srbije, prenosi SCSport.

Generali BiH: U ratu smo bili na strani zapadnih vrijednosti, tako smo i danas za EU i NATO

Generali BiH: U ratu smo bili na strani zapadnih vrijednosti, tako smo i danas za EU i NATO

"Kovačević je rođen u Banjoj Luci. Ima 24 godine, a svojevremeno je branio za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Standardan je u Rakowu, klubu koji je lider šampionata Poljske i već neko vrijeme je na skeneru direktora A tima Stevana Stojanovića, samim tim i selektora Dragana Stojkovića.

Ukoliko sve bude u redu sa papirologijom i od FIFE na vrijeme stignu odgovarajuća dokumenta, očekuje se da Kovačević bude na raspolaganju već u martu kad reprezentaciju Srbije očekuje početak takmičenja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i utakmice protiv Litvanije u Beogradu i Crne Gore u Podgorici.

Prije nekoliko dana odluku da dres Njemačke zamijeni opremom Srbije donio je Lazar Samardžić, a od marta 2021. godine i dolaska selektora Dragana Stojkovića i direktora Stevana Stojanovića u Fudbalski savez Srbije na tom spisku novih aduta nalaze se prvotimac Crvene zvezde Stefan Mitrović (Kanada), adut španske Almerije Srđan Babić (Bosna i Hercegovina) i čuvar mreže Rome Mile Svilar (Belgija)", piše u objavi FSSrbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije