Faruk Hadžibegić odgovorio na pitanja navijača, evo šta je rekao o Begoviću, Kovačeviću i Višći

2
Radiosarajevo.ba
Faruk Hadžibegić odgovorio na pitanja navijača, evo šta je rekao o Begoviću, Kovačeviću i Višći
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Faruk Hadžibegić

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić počeo je odgovarati na pitanja koja su mu navijači postavili na Facebook stranici.

Prvi odgovor bio je na pitanje o Asmiru Begoviću, koji već godinama nije dio reprezentacije BiH. Hadžibegić je potvrdio da Begović neće biti na narednom spisku, piše Sport Centar.

"Rekao sam već na prvoj konferenciji da nismo velika zemlja koja može da bira između pet miliona fudbalera. Svaki igrač koji igra je za mene spreman za selekciju. Što se golmanske pozicije tiče, mi trenutno imamo Šehića, Pirića i Vasilja, koji su bili i kod mojih kolega ranije, tako da ću u prvom dijelu krenuti s njima, a vrata su za sve otvorena", rekao je Hadžibegić.

Zapaljiva retorika Milorada Dodika za govornicom: Spominjao Srebrenicu, Sarajevo, Izetbegovića...

Zapaljiva retorika Milorada Dodika za govornicom: Spominjao Srebrenicu, Sarajevo, Izetbegovića...

Potom je odgovorio i na pitanje o statusu Vladana Kovačevića.

"Drago mi je što mi postavljate pitanje oko Kovačevića. Znam ga još iz Sarajeva, a on je donio odluke koje su ga odmakle od reprezentacije BiH. Nemam vremena da se bavim time šta je ko rekao i kako, a na njemu je u ovoj poziciji da se odluči za koga hoće da igra. Pod uslovom da se odluči da je BiH njegova reprezentacija, jedan od kandidata", istakao je selektor.

Govorio je Hadžibegić i o Edinu Višći, koji se oprostio od reprezentativnog dresa.

"Što se Višće tiče, s njim sam se vidio u Turskoj prije par dana. Pozvao sam ga i ručali smo, te dugo razgovarali. On je sam donio svoju odluku i niko ga nije sklonio iz reprezentacije. Što se mene tiče, vrata su mu otvorena i odluka je na njemu. Najgore je što je sada povrijeđen, a kada se oporavi razgovarat ću s njim da vidim je li promijenio odluku", poručio je Hadžibegić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije