Više nema fudbala 'cijeli dan' - saznajte zašto i ko danas traži prolaz dalje: Ovo su kombinacije

0
Radiosarajevo.ba
Više nema fudbala 'cijeli dan' - saznajte zašto i ko danas traži prolaz dalje: Ovo su kombinacije
FOTO: AA / Detalji sa utakmice Engleska - SAD

Svjetsko prvenstvo u Kataru ulazi u treće kolo, a time se i mijenja raspored utakmica.

Francuska, Brazil i Portugal izborili su plasman među 16 najboljih, još nam treba 13 putnika za nokaut fazu.

A, od danas više nećemo gledati četiri meča u direktnom TV prijenosu. Pred nama su novi termini - dvije utakmice su u 16 sati, a dvije u 20 sati.

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Kompletan raspored utakmica SP-a: Kad i ko igra i gdje možete gledati mečeve iz Katara?

Kompletan raspored utakmica SP-a: Kad i ko igra i gdje možete gledati mečeve iz Katara?

Nema više jutarnjeg termina utakmica u 11 sati, u 14, kao ni onog u 17. Jasno, govorimo o vremenu u Bosni i Hercegovini i regionu, jer su u Kataru dva sata naprijed u odnosu na nas. 

Baš kao i na prethodnim Mundijalima, poslije mečeva drugog kola, po dva meča iste grupe igraju se u istom terminu.

Razlog zašto je to tako je jednostavan - po ovom sistemu se igra kako bi se spriječilo eventualno namještanje rezultata u okviru iste grupe.

Danas, na teren prvo izlaze Ekvador i Senegal i Nizozemska i Katar (od 16 sati), a potom Iran i SAD te Vels Engleska igraju od 20 sati.

Grupa A

U grupi A situacija je jednostavna. Katar je ispao i nema nikakve šanse za prolazak. U posljednjem kolu igra protiv Nizozemske, kojoj će bod biti dovoljan za prolaz. Nizozemci mogu ispasti jedino ako izgube od Katara i to većom razlikom nego Ekvador od Senegala.

Podsjetimo, prvi kriterij u slučaju istog broja bodova je gol-razlika, a tek ako je ona poravnata, gleda se međusobni omjer. Senegal i Ekvador igraju međusobnu utakmicu za prolaz. Senegalcima igra samo pobjeda. 

Tablice omogućuje Sofascore

Grupa B

U grupi B situacija je malo kompliciranija. Za Sjedinjene Američke Države u zadnjem kolu igra samo pobjeda protiv Irana. U svakom drugom scenariju ispadaju. Iran ako pobijedi ide dalje, ali bit će mu dovoljan i bod ako Englezi ne izgube od Walesa.

Englezima je dovoljan i bod protiv Walesa. Međutim, oni porazom i dalje mogu ispasti. To će se dogoditi ako izgube od Walesa visokom razlikom (trenutna gol-razlika im je +4), a Iran i SAD ne odigraju neriješeno. Wales dalje vodi samo pobjeda, pri čemu Iran i SAD moraju odigrati neriješeno.

Tablice omogućuje Sofascore

Dodajmo i da Hrvatska sljedeću utakmicu igra u četvrtak, 1. decembra, u 16 sati protiv Belgije. U isto vrijeme se susreću Kanada i Maroko. Srbija, koja također traži prolaz, posljednji meč u grupi igrat će u petak, 2. decembra, protiv Švicarske. Meč počinje u 20 sati.

Naravno u Bosni i Hercegovini i dalje mečeve u direktnom TV prijenosima možete pratiti na BHRT-u i web servisima BH Telecoma. Na BHRT-u danas ćete uživo gledati utakmice Ekvadora i Senegala, te Velsa i Engleske.

Snimak utakmice Nizozemske i Katara bit će prikazan u 23.25.

/ Anketa

Ko će biti novi prvak svijeta na Mundijalu u Kataru?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije