Vico Zeljković: Izbor Peteva Begiću nije prihvatljiv jer to nije bošnjački interes

7
Radiosarajevo.ba
Vico Zeljković: Izbor Peteva Begiću nije prihvatljiv jer to nije bošnjački interes
Foto: Arhiv / Vico Zeljković

Nakon današnje sjednice Izvršnog odbora NSBiH javnosti se obratio i Vico Zeljković, član Odbora i Komisije za izbor novog selektora Zmajeva.

Zeljković je, kao i Sofrenić, kritikovao predsjednika Elvedina Begića, koji se uopšte ne pojavljuje na sjednicama na kojima se odlučuje o novom selektoru.

A, kako je rekao Zeljković, prije same današnje sjednice, Begić je napravio telefonski sastanak s pojedinim članovima Odbora i rekao im da “nije bošnjački interes da Petev bude izabran”.

“Saslušali smo Stručnu komisiju u sastavu Misimović, Spahić. Oni su dali prijedloge u vidu Ivayla Peteva i Sergeja Barbareza. Dva dobra i legitimna prijedloga. Onda je bio posao da se ide do kraja i da se izabere selektor. Komisija je u sastavu pet članova, izuzev gospodina Begića, koji se ne pojavljuje, donijela jedinstven stav za prijedlog Ivayla Peteva za novog selektora. Danas taj prijedlog nismo stavili na glasanje jer smo prije same sjednice dobili informaciju od predstavnika federalnog saveza da je Begić napravio telefonski sastanak i rekao da nije bošnjački interes da Petev bude izabran”, rekao je Begić nakon sjednice koja je prekinuta i dobit će svoj nastavak, a prenosi scsport.ba.

Još uvijek se ne zna kada će se sjednica nastaviti, a kako je ranije rekao Milorad Sofrenić, to može biti i za 2-3 dana, ali i za mjesec.

Podsjećamo, do početka kvalifikacija za Mundijal je ostalo nešto više od dva mjeseca, a BiH još nema selektora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije