... / Sjednica Izvršnog odbora NSBiH: Zmajevi danas (ne)će dobiti selektora

04. 01. 2021. u 08:27:00 A. S.

Shares: 0

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas će održati prvu sjednicu u 2021. godini.

Tema - izbor novog selektora naše A reprezentacije.

Prema informacijama iz "kuće nogometa", pred članovima Izvršnog odbora NSBiH, kao i ranije, bit će samo dva imena - Sergej Barbarez i Ivaylo Petev.

Prema saznanjima portala Radiosarajevo.ba, sjednici neće prisustvovati predsjednik Elvedin Begić, koji nije bio prisutan ni na posljednoj sjednici.

Begiću je istekao mandat i prema našim saznanjima, on se distancirao od svih dešavanja u vezi izbora selektora, u želji da ne stvara probleme ljudima iz NSBiH koji imaju drugu i bolju viziju.

On je od sredine novembra bio samo na jednoj sjednici Izvršnog odbora kada se nije raspravljalo o izboru selektora, jer je nedostajao izvještaj Emira Spahića i Zvjezdana Misimovića.

Male su šanse da se danas izabere bugarski stručnjak Petev, s obzirom na to da među članovima Izvršnog odbora i dalje postoje neslaganja u vezi ovog stručnjaka.

Kako smo uspjeli saznati, budući predsjednik NSBiH Vico Zeljković želi angažirati Peteva i radi na prikupljanju glasove. 

Izvršni odbor NSBiH čini 15 članova, a za izbor selektora potrebno je da kandidat dobije najmanje 11 glasova (minimalno jedan mora biti iz svake od tri “komponente”).

U slučaju da danas ne bude kvoruma, nova sjednica bit će održana u utorak, na kojoj će biti dovoljna prosta većina “ruku” (više od polovine) za izbor selektora.

BiH je od odlaska Duška Bajevića s klupe bez selektora, a sjednica počinje u 14 sati.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA