! / Petev hoda Sarajevom i traži razgovor sa Džekom, zašto legendu Barbareza uklanjaju?

26. 12. 2020. u 17:26:00 A. S.

Shares: 149

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak bi trebala dobiti novog selektora.

Ko će naslijediti Duška Bajevića na užarenoj klupi Zmajeva još nije poznato, ali je već sada izvjesno da se tek očekuju prava uzbuđenja.

Pojedini mediji su jučer provukli informaciju da budući selektor prema prijedlogu Tehničkog komiteta treba da ispunjava određeni niz uvjeta koji bi iz utrke za mjesto selektora izbacili legendu Sergeja Barbareza.

Kako je portal Radiosarajevo.ba uspio saznati iz Nogometnog saveza BiH - informacija koja je objavljena je "šuplja priča" i ima samo za cilj da Barbareza udalji iz utrke za selektorsko mjesto. U vrijeme kada je Barbarez bio kapiten Zmajeva, niko ga nije pitao ko bi trebao u biti selektor. 

Ono što je sigurno u izboru za selektora, bez ikakvih referenci favorizira se Bugarin Ivaylo Petev.

Ko je dao nadu Petevu da će biti ili može biti selektor BiH?

Kako smo uspjeli saznati, Petev je u BiH već mjesec i ide od Banje Luke, Međugorja, Jahorine do Sarajeva.

Prema informacijama našeg izvora iz NSBiH, Petev je spavao u jednom uglednom sarajevskom hotelu, gdje je na sve načine pokušao doći do kapitena Edina Džeke, da bi s njim obavio razgovor i uvjerio ga da je pravi izbor za selektora.

Kako smo već ranije ekskluzivno pisali, članovi Komiteta za izbor selektora BiH dali su svoje prijedloge, ali oni nisu bili potpisani, zbog čega se o novom selektoru nije ni razgovaralo na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora NSBiH.

Emir Spahić se nije ni pojavio, dok je Zvjezdan Misimović predao Izvještaj prijedloga za selektora, ali bez potpisa bivšeg kapitena Zmajeva.

Prema našim saznanjima, Spahić je za selektora predložio Sergeja Barbareza, a Misimović dva imena - Peteva i Italijana Simonea.

Spahić i Misimović - undefined

Foto: Almir Sokolović: Spahić i Misimović

Misimović se odmah vratio u Munchen, a prema našem izvoru, u ponedjeljak neće doći u Sarajevo.

Na koji način Petev lobira po Sarajevu sazivajući poznanike i uspostavljajući kontakte, čak i sa nekim poznatim trenerima, nije nam poznato.

Pouzdano znamo da je Bugarin, koji se proslavio kao trener zagrebačkog Dinama, na sve načine pokušava doći do Edina Džeke, koji je u Sarajevu.

Naravno, Dijamant je takva nogometna veličina da se ne želi miješati u sve ovo.

Petev pokušava organizirati i sastanak s kondicionim trenerom Jelaškovićem.

Šta će pokazati ponedjeljak - ostaje da čekamo.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)