Vels pred plasmanom dalje, Turska pred ispadanjem

0
Radiosarajevo.ba
Vels pred plasmanom dalje, Turska pred ispadanjem
FOTO: EPA / Utakmica Turska - Vels

Vels je sa 2:0 savladao Tursku u utakmici drugog kola grupe A Evropskog prvenstva na Olimpijskom stadionu u Bakuu.

Vels je već u šestoj minuti imao veliku šansu kada je Aaron Ramsey šutirao, no golman Turske je odlično odbranio. Veznjak Juventusa novu dobro priliku imao je i u 24. minuti, no šutirao je visoko iznad gola.

Poslije dvije velike prilike, došao je red i na pogodak Ramseya. Gareth Bale je asistirao fudbaleru Stare dame, koji je doveo Velšane u prednost. Tako je Ramsey ispisao historiju kao prvi Velšanin koji je postigao gol na dva uzastopna prvenstva Evrope.

Također, važno je istaći da je Ramsey učestvovao kod 50 posto pogodaka Velsa na evropskim prvenstvima. Zmajevi su do sada postigli 12 pogodak u historiji evropskih prvenstava, a 30-godišnji veznjak ima dva gola i četiti asistencije, piše SC Sport.

U drugom dijelu Gareth Bale je pokušao u 53. minuti, a odmah nakon toga na drugoj strani u šansi se našao Burak Yilmaz. Ramsey je nastavio prijetiti i u 57. minuti, no rezultat se nije mijenjao. U 60. minuti dosuđen je penal za Vels.

Utakmica Turska - Vels - undefined

FOTO: EPA: Utakmica Turska - Vels

Bale je uzeo loptu, ali promašio je cijeli gol sa bijele tačke. Tako je postao prvi fudbaler koji je promašio cijeli gol iz jedanaesterca na smotrama najboljih evropskih selekcija, još od 2000. godine kada je Raul to učinio protiv Francuske.

Mogao je Vels do još jednog pogotka i u 78. minuti kada je zaprijetio Daniel James. Sjajnu šansu da donese izjednačenje Turskoj propustio je Merih Demiral u 88. minuti. U petoj minuti sudijske nadoknade Connor Roberts je na asistenciju Balea postavio konačan rezultat.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije