Veliki trijumf Rođenih u Mostaru: Velež savladao Sarajevo

4
Radiosarajevo.ba
Veliki trijumf Rođenih u Mostaru: Velež savladao Sarajevo
Foto: FK Velež / Veliki trijumf Rođenih

Mostarski Velež je na svom stadionu u 25. kolu Premijer lige uspio u derbiju savladati aktuelnog prvaka i lidera na tabeli, ekipu Sarajeva. Slavili su tako Rođeni veliki trijumf, a završilo je rezultatom 1:0.

Trenutak odluke dogodio se u 40. minuti kada se zatresla mreža bordo tima. Nemanja Anđušić je lijepim driblingom prevario dva svoja čuvara, a potom snažno šutirao, lopta je na putu ka golu zakačila Hrvoja Miličevića, prevarila Vladana Kovačevića te završila u golu za 1:0.

Ovim rezultatom u Vrapčićima blizu smo toga da dobijemo jako uzbudljivu borbu za titulu koju mnogi nisu ni očekivali jer je Sarajevo donedavno imalo veliku prednost, ali je doživjelo već tri poraza u šest mečeva u proljetnom dijelu Premijer lige, piše SCsport.

Sada je Borac na samo pet bodova iza bordo tima, a u narednom kolu se upravo ta dva tima sastaju na Koševu. Velež je treći sa sedam bodova manje od lidera.

Napadalo je Sarajevo do samog kraja, Velež se branio i na koncu uspio odbraniti te slaviti sa 1:0 i upisati velika tri boda.

Bordo tim je pretrpio tako treći poraz u šest utakmica u proljetnom dijelu Premijer lige…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije