Veliki transfer u najavi: Edin Terzić preuzima engleskog velikana?

0
Radiosarajevo.ba
Veliki transfer u najavi: Edin Terzić preuzima engleskog velikana?
Foto: EPA - EFE / Edin Terzić

Trener bh. porijekla Edin Terzić (41) je u prethodne dvije sezone radio sjajan posao sa Borussijom iz Dortmunda, u narednoj sezoni bi mogao predvoditi Manchester United.

Engleski i njemački mediji pišu da čelnici Man. Uniteda žele prekinuti saradnju sa nizozemskim trenerom Erikom ten Hagom te da Terzića vide kao njegovog nasljednika.

Sun javlja da bi Terzić bio idealan trener za Man. United, dok Bild tvrdi da se za sadašnjeg trenera Dortmunda interesuje i još jedan tim iz Premiershipa.

Radnik u ovom dijelu BiH za mjesec dana zaradio 246 hiljada KM: Evo o čemu je riječ

Radnik u ovom dijelu BiH za mjesec dana zaradio 246 hiljada KM: Evo o čemu je riječ

Edin je pretprošle sezone osvojio drugo mjesto u Bundesligi, a u nedavno završenoj sezoni je poražen u finalu Lige Šampiona od Real Madrida sa 0:2.

Terzić ugovor sa timom iz Dortmunda ima do 30. juna 2025. godine.

Inače, Terzićev otac Ibrašim je iz Bosne, tačnije Doganovca, sela s 50-tak kuća udaljenom nekoliko kilometara od Donjeg Vakufa.

"Skoro mi je poslao opremu Borussije, kada se čujemo uvijek se raspituje za porodicu, pita šta nam je najpotrebnije… Zbog svih ovih obaveza danas nije u mogućnosti dolaziti često. Zadnji put je bio 2017. godine i svakome je dao po 500 eura iz porodice", pričao je nedavno njegov rođak za Reprezentacija.ba.

Njegova karijera uistinu je bila zanimljiva. Trener Borussije priznao je uoči finala Lige Šampiona kako je njegova karijera zaustavljena u četvrtoj njemačkoj ligi, nakon čega se odlučio baviti skautiranjem i video analitikom.

Pod mentorstvom Jurgena Kloppa dobijao je različite zadatke, a priznao je kako je imao često i špijunske misije.

"Moj zadatak bi bio da špijuniram posljednji trening protivničke ekipe prije duela sa Dortmundom. Bio bih obučen kao radnik stadiona, dodavao lopte, a ujedno pratio šta uigravaju, koji im igrači izvode prekide i druge detalje", prisjetio se Terzić.

Terzić je osim Dortmunda gdje je bio i trener i tehnički direktor, također radio još u West Hamu i Besiktasu gdje je bio pomoćnik Slavenu Biliću. Prethodno je Biliću pomogao analizirati reprezentaciju Irske koja je igrala protiv Hrvatske. Nakon dobrog posla Bilić ga je pozvao kasnije da rade zajedno.

"Veoma rano je ušao u taj trenerski svijet. Počeo je ulagati u sebe. Osim što je radio sa mlađim selekcijama, pokazao se veoma dobar i u skautiranju. Sjećam se da je dok smo još bili u reprezentaciji Hrvatske za nas radio superstručne analize. Ta njegova polivalentnost je oduševila Slavena Bilića i kasnije nam se priključio u Bešiktašu. Izvanredan je u svom poslu. Van terena je opušten, ležeran i zabavan." ispričao je prije nekoliko godina za Reprezentacija.ba trener Kruno Jurčević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije