Hit trener: Lome se koplja, čiji li je Edin Terzić?

1
Radiosarajevo.ba
Hit trener: Lome se koplja, čiji li je Edin Terzić?
Foto: EPA-EFE / Edin Terzić

Nogometaši dortmundske Borussije plasirali su se u svoje treće finale Lige prvaka, na putu u polufinalu stajao im je moćni PSG, ali Nijemci su ih dvaput porazili s minimalnih 1:0 i nastavili svoj put prema finalu.

Žuto-crni nestrpljivo čekaju svog protivnika u finalu, večeras će saznati hoće li to biti ljuti rivali iz Münchena ili madridski Real.

Edin Terzić napravio je čudo na čudima, kladionice nisu davale gotovo nikakve šanse Borussiji za ovakav pothvat, čak su ih otpisivali u grupnoj fazi, ali korak po korak strpljivo su radili i došli do same završnice.

Haris Džinović donio važnu odluku u vezi Meline: "Nisam imao šta da prebolim"

Haris Džinović donio važnu odluku u vezi Meline: "Nisam imao šta da prebolim"

Sam sebe najbolje opisao

Mladi stručnjak postao je glavna vijest regionalnih medija, odmah su se počela brojiti krvna zrnca, a Terzić je za sebe svojevremeno rekao:

''Glava mi je njemačka, srce balkansko, a jezik nešto između.''

Terzićev je otac Bosanac iz Doganovaca kraj Donjeg Vakufa, mještani ga poznaju pod nadimkom Bićo, dok mu je majka Hrvatica iz Osijeka, Ružica. Davno su se odselili u Menden, sinovi Alen (1980.) i Edin (1982.) rođeni su u Njemačkoj.

Edin je dijete dortmundske Borussije, igračku karijeru prekinuo je rano zbog povreda, ali ubrzo se bacio u trenerske vode, ali i skautske. Vodio je kadetsku momčad Žuto-crnih i paralelno radio kao skaut za prvu momčad, piše Gol.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije