Veliki preokret PSG-a: Pogledajte šta su napravili bez Messija

0
Radiosarajevo.ba
Veliki preokret PSG-a: Pogledajte šta su napravili bez Messija
Foto: EPA-EFE / PSG pobijedio Lille

Fudbaleri PSG-a pobijedili su večeras na domaćem terenu Lille sa 2:1 u 12. kolu Ligue 1.

Prvo poluvrijeme

Kako je to i navikao Mauricio Pochettino u posljednje vrijeme, ni ovog puta nije mogao računati na brojne zvijezde. Spisak povrijeđenih i suspendovanih je još uvijek dug, pa su na hlađenju bili Sergio Ramos, Hakimi, Kylian Mbappe, Marco Verratti...

Pojavio se snimak zapaljenog BMW-a influenserice Adne Helić: 'Od njega nije ostalo ništa'

Pojavio se snimak zapaljenog BMW-a influenserice Adne Helić: 'Od njega nije ostalo ništa'

Lionel Messi, Neymar i Angel Di Maria, tri glavne ofanzivne zvijezde iz večerašnje prve postave, nisu se proslavile tokom prvog dijela.

Parižani su imali tek nekoliko pokušaja prema golu Lilla, ali većinom je to bilo bezopasno. Jedini gol u prvih 45 minuta primio je Gianluigi Donnarumma koji je konačno dobio prednost ispred Keylora Navasa. Njega je u 31. minuti savladao Kanađanin Jonathan David.

To je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme

Pochettino je na poluvremenu ostavio u svlačionici Lionela Messija, a priliku za igru dobio je njegov sunarodnjak Mauro Icardi.

Koliko god to zvučalo neočekivano, PSG je dosta bolje izgledao, barem na ovom meču, bez Messija. Parižani su do kraja uspjeli da naprave preokret, a briljirao je Di Maria. Argentinac je prvo namjestio gol Marquinhosu za poravnanje u 74. minuti, a onda i sam pogodio dvije minute prije kraja regularnog toka susreta.

PSG se na ovaj način učvrstio na liderskoj poziciji jer sada ima 10 bodova više, uz meč više od Lensa koji je drugi. S druge strane, Lille je 11. na tabeli sa 15 osvojenih bodova.

Portali zbog autorskih prava ne smiju objavljivati snimke s mečeva, pa golove PSG-a možete pogledati na OVOM i OVOM linku. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije