Prva press konferencija Lea Messija: Znam da su moji ciljevi i ciljevi PSG-a isti

0
Radiosarajevo.ba
Prva press konferencija Lea Messija: Znam da su moji ciljevi i ciljevi PSG-a isti
Foto: EPA-EFE / Leo Messi

Nakon čak 21 godine Leo Messi je napustio redove Barcelone i postao novi nogometaš PSG-a. 

Nogometni čarobnjak u utorak je potpisao ugovor s Parižanima na dvije godine, pozdravio okupljenje navijača ispred Parka prinčeva i uzeo dres s brojem 30 kojeg je kao mladić nosio u Barceloni.

Danas je održana i press konferencija na kojoj se Messi obratio navijačima i saigračima.

"Bilo je jako komplikovano otići iz Barcelone, a da nisam znao kuda ću. Barcelona je bila moj dom od djetinjstva. Znao sam da dolazim u jak tim koji ima cilj osvojiti Ligu šampiona, koju bih i ja volio osvojiti.

Znam da su moji ciljevi i ciljevi Pariza isti. Ne znam hoćemo li se suočiti s Barcelonom, bilo bi jako lijepo vratiti se, nadam se s navijačima. Bilo bi jako čudno igrati kod kuće, u Barceloni, u drugom dresu, ali moglo bi se dogoditi", kazao je Messi.

Istaknuo je da mu je priređena nevjerovatna dobrodošlica u Parizu i dodao je da jedva čeka da se nađe sa saigračima.

Novinare je zanimalo šta misli o igranju skupa s Neymarom i Mbappeom.

“Igrati s Neymarom i Mbappeom bit će ludo zanimljivo. Spektakularna pojačanja su dovedena i vrlo sam uzbuđen što ću tu igrati”, rekao je Argentinac.

Rekao je i kako ne zna kad se može očekivati njegov debi pošto je mjesec dana bio bez ugovora i sigurno nije na najvišem nivou fizičke spreme.

Ne znam kada ću debitovati. Bez ugovora sam više od mjesec dana. Jučer sam se vidio s Pochettinom i stručnim štabom. Moram odraditi pripreme kako bih bio spreman. Želim igrati što je prije moguće, ali ne mogu vam reći datum”, poručio je Messi, koji je zadužio broj 30 na novom dresu.

Predsjednik kluba Al Khelaifi je istaknuo da je sretan i ponosan što je Messi novi igrač PSG-a. 

"To je historija kluba, fudbala, cijelog sveta. To je fantastičan momenat za nas. Svi znaju ko je Leo. To je jedini igrač koji je šest puta osvojio Balon d’Or. Ovo je divno za naše navijače širom svijeta. Sjajno je to što smo uspeli da ga dovedemo, da bude deo kluba.

Pre 10 godina bilo je ljudi koji su sumnjali u to šta će PSG uraditi, kakav projekat sprema. Mi smo uvijek bili ambiciozni i verovali smo u naše ciljeve. Hvala svima koji su verovali. Nije bilo tajne da želimo najboljeg igrača planete. Leo, želim da se zahvalim tebi, tvom ocu, tvojoj porodici.

Takođe, našem sportskom direktoru i ljudima koje vi sada ne možete da vidite, ali toliko njih je bilo uključeno u sve ovo. Odradili ste sjajan posao. Svaka čast. Leo, dobro došao u PSG porodicu. Siguran sam da će tvoja porodica, tvoja djeca biti sretni ovde. Dobro došli“, zaključio je Al Khelaifi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije