Veliki derbi na Grbavici: Željezničar sa 1:0 nadigrao Zrinjski

0
Radiosarajevo.ba
Veliki derbi na Grbavici: Željezničar sa 1:0 nadigrao Zrinjski
Foto: FK Željezničar / Velika radost Plavih na Grbavici

U zaostaloj utakmici šestog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, Željezničar je na Grbavici savladao Zrinjski sa 1:0.

Domaći nisu prikazali dobru igru, ali su iz prekida uspjeli doći do pobjedonosnog pogotka.

Željezničar je otvorio utakmicu sa dva udarca sa 20-ak metara. Prvo je Bekrić poslao loptu daleko preko gola, a nedugo nakon toga je Štilić sjajno pokušao, ali fenomenalno je odbranio Soldo. Prvi udarac Zrinjski je uputio u šestoj minuti kada je Ivančić odmah šutirao sa nešto veće udaljenosti, nakon što je dobio loptu od Zlomislića.

Zlomislić je u desetoj minuti poslao loptu daleko preko gola, a pet minuta poslije pokušao je i Filipović, no Erić nije imao problema. Uslijedio je mirniji period igre, koji je prekinut odličnim pokušajem Tičinovića u 30. minuti iskosa sa lijeve strane, kada je lopta otišla malo pored gola. Nedugo zatim, izblokiran je pokušaj Zlomislića. Do kraja poluvremena zabilježen je samo loš udarac Todorovića, piše SCSport.

Prvo veće uzbuđenje u drugom dijelu utakmice desilo se nakon deset minuta igre kada je Bekrić šutirao iz slobodnog udarca, a Soldo odbranio. Zatim je izblokiran udarac Hajdarevića, a na drugoj strani u 61. minuti Todorović je prošao po lijevoj strani, no na kraju je dobro intervenisao Kosorić. Štilić je u 64. minuti pokušao direktno iz slobodnjaka, međutim golman Plemića je bio dobro postavljen i nije imao problema.

Mostarski klub najbliži golu bio je u 65. minuti kada je Enin sjajnim udarcem uzdrmao prečku. Minutu poslije Todorovićev centaršut je išao prema golu, no čuvar mreže Plavih je intervenisao i izbacio loptu u korner. Poslije centaršuta Štilića u 71. minuti iz prekida, Ikić je odlično skočio i postigao pogodak glavom za vodstvo Željezničara.

Ikić je bio izuzetno blizu novog pogotka u 77. minuti kada je još jednom šutirao glavom, međutim Soldo je dobro intervenisao. Hajdarević je imao šansu u 84. minuti, no slabo je šutirao i golman gostiju nije imao problema. Do kraja susreta nije bilo većih šansi ni jednoj strani, tako da se rezultat nije mijenjao.

FK Željezničar – HŠK Zrinjski 1:0 (Ikić 71’)

Stadion: Grbavica (Sarajevo). Sudija: Elvis Mujić (Banovići). Žuti kartoni: Ćorluka, Enin (Zrinjski).

FK ŽELJEZNIČAR: Erić, Blažević, Kosorić, Ikić, Šehić, Hajdarević, Mujezinović, Štilić (od 90. minute Jamak), Bojo, Bekrić (od 78. minute Miletić) i Lendrić.

HŠK ZRINJSKI: Soldo, Ćorluka, Jakovljević, Tičinović (od 84. minute Stojkić), Bekić, Zlomislić, Enin (od 76. minute Govedarica), Todorović, Arežina (od 62. minute Bašić), Filipović i Ivančić (od 76. minute Mašić).

S nova tri boda, Željezničar je došao na drugo mjesto na tabeli iza Sarajeva, dok je Zrinjski ostao na sedmom mjeastu. 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije