FK Željezničar ostaje pod mjerama zdravstvenog nadzora: Mogu trenirati za Maccabi

Radiosarajevo.ba
FK Željezničar ostaje pod mjerama zdravstvenog nadzora: Mogu trenirati za Maccabi
Foto: FK Željezničar / Stadion na Grbavici

Delegacija Fudbalskog klub Željezničar još uvijek je pod zdravstvenim nadzorom Federalne uprave za inspekcijske poslove, a igračima Plavih ograničeno je kretanje.

Federalna uprava za inspekcijske poslove odredila je sarajevskom klubu zdravstveni nadzor nakon povratka iz Izraela do 7. septembra 2020. godine, kada će se obaviti novo testiranje. 

Nogometašima Želje određeno je da borave na adresi koju su prijavili nadležnim zdravstvenim institucijama, ali im je odobren trenažni proces uz poštivanje preporuka koje je propisao mjerodavni epidemiolog.

Tako je ekipa Amara Osima danas odradila trening na Grbavici. 

Karantin u trajanju od 14 dana određen im nakon povratka iz Izraela 27. 8. 2020. godine. 

Nadležni epidemiolog dozvolio je 3. septembra članovima Željezničara koji su negativni na koronavirus povratak na treninge u terminima koje je ranije odredio klub, ali uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera. U slučaju pojave simptoma i akutne respiratorne infekcije igrač je dužan ostati kući i javiti se svom ljekaru. 

Plavi će se ponovo testirati na koronavirus 7. septembra, 24 sata prije putovanja u Izrael na duel s Maccabijem u prvom pretkolu Evropske lige koji je planiran 9. septembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije