Iz FK Željezničar pojasnili šta se dešavalo sinoć na aerodromu i kome su zahvalni

Radiosarajevo.ba
Iz FK Željezničar pojasnili šta se dešavalo sinoć na aerodromu i kome su zahvalni
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Slijetanje aviona na sarajevski aerodrom

Fudbaleri, stručni štab i ostali članovi delegacije Fudbalskogh kluba Željezničar doputovali su sinoć u Sarajevo i svi su smješteni u svoje domove gdje će prema izdatom rješenju Federalne uprave za inspekcijske poslove boraviti narednih 14 dana ili do negativnog PCR testa, a svi članovi delegacije u ponedjeljak će obaviti testiranja, naveli su u saopćenju iz FK Željezničar.

Podsjetimo, FK Željezničar je u ponedjeljak testirao sve planirane putnike za Izrael, a testovi su pokazali šest pozitivnih igrača koji su odmah stavljeni u izolaciju.

Plavi su u utorak otputovali u Izrael gdje je Ministarstvo zdravstva ove države u srijedu ujutru još jednom obavilo testiranja svih članova delegacije Kluba.

Testovi su pokazali da je još pet članova pozitivno na COVID-19.

Odlukom Ministarstva utakmica protiv Maccabija je odgođena, a Plavi su se vratili u Sarajevo.

Konačnu odluku u vezi s utakmicom prvog pretkola Evropske lige između Maccabija i Željezničara donijet će UEFA u narednih 48 sati.

"FK Željezničar ovom prilikom se zahvaljuje svim navijačima koji su kupovinom ulaznica za susret s Mladosti pomogli organizaciju puta u Izrael, te također Ministarstvu kulture i sporta KS i hotelu Garden City Konjic. Klub ističe zahvalnost premijeru Kantona Sarajevu Mariju Nenadiću, pomoćniku federalnog ministra zdravstva Goranu Čerkezu, i direktoru Federalne uprave za inspekcijske poslove Adisu Ajdinoviću, na saradnji i kooperativnosti prilikom povratka u Bosnu i Hercegovinu", navodi se u saopćenju FK Željezničar.

Podvucimo da je i naš portal sinoć nakon razgovora sa Svevladom Hoffmanom, savjetnikom direktora Granične policije BiH objavio informaciju da su čelnici FK Željezničar nakon dvostane drame na Sarajevskom aerodromu pristali da preuzmu rješanja o 14-dnevnoj samoizolaciji, te da su se sa direktorom Ajdinovićem dogovorili da u ponedjeljak obave testiranja.

"Postoje ozbiljne sumnje da igrači i ostali članovi delegacije Željezničara koji odbijaju da potpišu rješenje o samoizolaciji, čine krivično djelo o zaštiti zdravlja stanovništva KS. Zar trebaju zaraziti ostale građane Sarajeva? 

U ponedjeljak neka odu da se testiraju. Ako testovi pokažu da su negativni, odmah se ova rješenja stavljaju van snage", pojasnio je sinoć situaciju Hoffman za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije