Okončana drama: Nogometaši Željezničara idu u izolaciju, slijede nova testiranja

Radiosarajevo.ba
Okončana drama: Nogometaši Željezničara idu u izolaciju, slijede nova testiranja
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Slijetanje aviona na sarajevski aerodrom

Nogometaši Željezničara ušli su u Bosnu i Hercegovine, drama na Međunarodnom aerodromu Sarajevo je okončana. saznaje portal Radiosarajevo.ba. 

Nakon razgovora sa federalnim inspektorom donesena je zajednička odluka da ekspedicija bude u izolaciji do ponedjeljka kada slijede nova testiranja svih putnika koji su bili u avionu za Haifu, gdje Željezničar u Izraelu nije odigrao utakmicu jer je imao pet novih zaraženih članova.

Ekspedicija Plavih večeras je čarter letom stigla iz Izraela, a po dolasku u Sarajevo zadržana je na pisti.

!  / Nove informacije s aerodroma: Stigao federalni inspektor, hoće li doći do dogovora?

Podsjetimo, odmah po slijetanju aviona iz Haife na Sarajevski aerodrom, pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine su svim putnicima koji su bili u letjelici uručili rješenje o 14-dnevnoj izolaciji.

U ekspediciji Plavih su se tome usprotivili, s obzirom na to da se nalaze ljudi koji su testirani dva puta u toku poslkednja četiri dana i svi su imali negativne nalaze, osim pet zaraženih koji su se po drugi put testiralio i Izraelu.

Kako saznajemo, tek nakon što su potpisali odluku o izolaciji dozvoljen im je ulazak u našu zemlju.

Stav Granične policije BIH je bio kategoričan - rješenje o samoizolaciji pa nova testiranja.

!  / Neće u izolaciju: Igrači Željezničara zadržani na aerodormu

"Delegacija Želje očito smatra da je iznad zakona. Postoje ozbiljne sumnje da igrači i ostali članovi delegacije Željezničara koji odbijaju da potpišu rješenje o samoizolaciji, čine krivično djelo o zaštiti zdravlja stanovništva KS. Zar trebaju zaraziti ostale građane Sarajeva? 

U ponedjeljak neka odu da se testiraju. Ako testovi pokažu da su negativni, odmah se ova rješenja stavljaju van snage", pojasnio je situaciju Svevlad Hoffman, savjetnik direktora Granične policije BiH za Radiosarajevo.ba

Utakmica prvog pretkola Maccabija iz Haife i Željezničara odgođena je do daljnjeg.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije