Veliki broj igrača s derbija na Koševu već završio polusezonu

Radiosarajevo.ba
Veliki broj igrača s derbija na Koševu već završio polusezonu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo i Željezničar i ove će sezone igrati u Europi

Željezničar je na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" pobijedio Sarajevo sa 3:1. Semir Štilić je postigao dva gola, bio je najbolji pojedinac susreta, a glavni sudija ovog meča Haris Kaljanac dodijelio je čak 18 žutih i dva crvena kartona.

Čak sedam nogometaša zaradilo suspenziju.

U dresu Željezničara u narednom kolu neće biti Srđana Stanića, Semira Štilića i Kemala Osmankovića, kojima je žuti karton u derbiju bio treći.

U redovima Sarajeva dva žuta kartona i crveni dobio je Besim Šerbečić i ranije je morao u svlačionicu, dok zbog trećeg žutog kartona pravo nastupa u narednom kolu nemaju Bojan Letić, Benjamin Tatar i Dušan Hodžić.

Pored suspendiranih nogometaša u narednom kolu Bordo tim u narednom kolu neće moći računati ni na Anela Hebibovića, koji je zadobio težu povredu.

U 19. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine Željezničar će na Grbavici dočekati Velež, dok Sarajevo gostuje Zvijezdi 09

Pogledajte tabelu:

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije