Musemić u četiri rečenice objasnio poraz Sarajeva od Željezničara

Radiosarajevo.ba
Musemić u četiri rečenice objasnio poraz Sarajeva od Željezničara
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Husref Musemić i Amar Osim

Nakon vječitog derbija u Sarajevu, u kojoj je pobjedu odnio Željezničar, obratili su se treneri bordo tima i Plavih Husref Musemić i Amar Osim.

Musemić je, čestitavši Željezničaru, kazao da su dobro otvorili utakmicu, te da ih je možda malo poremetila povreda Hebibovića.

Željezničaru pripao derbi na Koševu: Štilić i Krpić za pobjedu i lidersku poziciju

Nogometaši Željezničara slavili su pobjedu od 3:1 u 120. vječitom derbiju protiv Sarajeva i preuzeli čelnu poziciju na tabeli. Junak utakmice je Semir Štilić, koji je postigao dva gola i tako Plave ponovo lansirao. Iako je Sarajevo povelo, preko Ahmetovića, Plavki su zasluženo odnijeli sva tri boda na Grbavicu. Krenimo redom...

"Željezničar je zasluženo pobijedio, dobio je sve duele. Težak je poraz, posebno što je derbi. Međutim, svi smo još uvijek tu u igri, ima još jedno kolo do kraja. Sve se može promijeniti u jednoj utakmici", rekao je Musemić.

Ubrzo se oglasio i trener Plavih, Amar Osim

"Nije lako derbije igrati, nije bilo danas jer smo imali tri boda zaostatka prije utakmice. Možda nismo zaslužili da imamo taj zaostatak, ali tako je. Igrači su zaslužili pobjedu, igrali su utakmicu normalno, istakao je Osim. 

Dodao je da su bili mirniji i zasluženo pobijedili.

"Tenzije su na derbiju, ljudi su u afektu. Ja ne reagujem kako sam reagovao kod žutog kartona, ali tenzije su velike", rekao je Osim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije