Velika sramota: Navijači Manchester Cityja vrijeđali preminulu legendu rivala

0
Radiosarajevo.ba
Velika sramota: Navijači Manchester Cityja vrijeđali preminulu legendu rivala
Foto: EPA - EFE / Iz kluba se izvinili Charltonovoj porodici

Na utakmici Manchester Cityja i Brightona došlo je do nemilih scena kada su se s tribina navodno mogli čuti uvredljivi povici na račun preminule legende Manchester Uniteda, sir Bobbyja Charltona.

Iz kluba su se oglasili i poručili da će istražiti situaciju, te su se izvinili Charltonovoj porodici.

''Manchester City FC iznimno je razočaran zbog izvještaja o uvredljivom skandiranju malog broja pojedinaca na račun sir Bobbyja Charltona na subotnjoj utakmici Premiershipa protiv Brighton and Hove Albiona. Klub najoštrije osuđuje ove povike i bezrezervno se izvinjava porodici i prijateljima sir Bobbyja te svima u Manchester Unitedu", saopćili su iz Manchester Cityja i dodali:

U nesreći kod Dervente smrtno stradao dječak iz FK Tekstilac: Išao na utakmicu voljenog kluba

U nesreći kod Dervente smrtno stradao dječak iz FK Tekstilac: Išao na utakmicu voljenog kluba

"Na ovaj dan, kada je cijeli stadion odao počast našoj legendi Francisu Leeju (legenda Cityja, kasnije predsjednik i glavni dioničar, preminuo ranije ovoga mjeseca, op. a.), navijači Manchester Cityja trebali bi razumjeti i cijeniti jednako kao i svi drugi potrebu za poštovanjem. Naši stručnjaci za sigurnost pregledavaju snimke CCTV-a u dvoranama. Zahvalni smo onima koji su se već javili i prijavili ovaj slučaj".

Iako je i Cityjeva legenda Francis Lee napustila ovaj svijet, navijači drugog dijela Manchestera nisu imali obzira prema preminulom čovjeku s neprijateljske strane. Oglasila se i Premier liga.

"Svi u Premiershipu užasnuti smo što čujemo izvještaje o uvredljivom skandiranju sir Bobbyju Charltonu na subotnjoj utakmici na stadionu Etihad. Podržavamo Manchester City koji traži informacije o odgovornima".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije