Legendarni igrač Manchester Uniteda izdaje debitantski album, već je rasprodao turneju

0
Radiosarajevo.ba
Legendarni igrač Manchester Uniteda izdaje debitantski album, već je rasprodao turneju
Foto: Screenhsot / Cantona je prije nekoliko mjeseci objavio prvi singl

Legendarni igrač Manchester Uniteda Eric Cantona se nakon glume odlučio okušati i u muzici.

Ovaj 57-godišnji bivši francuski fudbaler objavio je svoj prvi singl The Friends We Lost još u junu, a bivši napadač je pjevao o 'smijehu i piću sa vampirima' u video snimku koji je savrešeno opisao temu pjesme.

Transformacija 'Kralja Erica' u muzičara, što vjerovatno nije iznenađenje za one koji su pratili njegovu karijeru, pa čak i nakon njegovog penzionisanja, dobila je ozbiljan obrt s obzirom na to da ovog mjeseca izdaje svoj prvi album.

Par kupio novu kuću, pa onda im se desio potpuni šok: 'Zarobljeni smo i bespomoćni'

Par kupio novu kuću, pa onda im se desio potpuni šok: 'Zarobljeni smo i bespomoćni'

Njegov debitantski album, I'll Make My Own Heaven, bit će objavljen 20. oktobra i uključuje mješavinu pjesama na engleskom i francuskom jeziku.

Eric će zatim krenuti na turneju od pet dana kasnije ovog meseca sa uzastopnim predstavama u Manchesterskom Stoller Hallu 26. i 27. oktobra, londonskom Bloomsbury Theatreu 28. i 29. oktobra, prije nego što će završiti u Liberty Hallu u Dublinu 31. oktobra.

Pored The Friends We Lost, u saopćenju za štampu za njegov album rečeno je da će on uključivati francuski otpjevanu Tu Me Diras, 'razmetljivu rok ponudu' nazvanu po naslovu albuma i 'intimno psihodelični trip-hop' pjesmu pod nazivom Ja bih.

"Pisanje je način da postojim, jer samo moje postojanje može rezultirati pisanjem na ovaj način, rekao je Cantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije