Velika prilika za FK Sarajevo: Na Koševo stiže italijanska Atalanta?

A. S.
Velika prilika za FK Sarajevo: Na Koševo stiže italijanska Atalanta?
FOTO: Facebook / Koševo bi ponovo moglo biti ispunjeno do posljednjeg mjesta
Nogometaši Sarajeva imaju veliku priliku da u Europskoj ligi odigraju dva susreta sa jednom od najboljih italijanskih ekipa.

Žrijeb u Nyonu danas je Sarajevo u prvom pretkolu Europske lige za protivnika dobio armenski Banants, a prvi meč tim s Koševa igrat će u gostima.

U slučaju da izbore plasman u drugo pretkolo Europske lige, Bordo tim čeka prava poslastica - dva susreta sa italijanskom Atalantom.

Prve utakmice drugog pretkola Europske lige igraju se 26. jula, a revanš susreti su na rasporedu sedam dana kasnije, 2. augusta.

Ono što su na Koševu i priželjkivalito su i dobili - Sarajevo će u prvoj utakmici protiv Atalante biti domaćin na Koševu.

Drugi sarajevski premijerligaš, Željezničar, u eventualnom drugom pretkolu igrat će protiv boljeg iz duela Stumbrasa iz Litvanije -  Apollon Limassola.

Podsjećamo, u prvom pretkolu Željezničar igra protiv estonske Trans Narve, a utakmice se igraju 12. i 19. jula.

Široki Brijeg će u eventualnom drugom pretkolu igrati protiv FC UFA iz Rusije, ukoliko prođu slovenačko Domžale u prvom pretkolu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije