Velika pobjeda Sarajeva na Koševu protiv Tuzla Cityja: Presudio eurogol Ahmetovića

Radiosarajevo.ba
Velika pobjeda Sarajeva na Koševu protiv Tuzla Cityja: Presudio eurogol Ahmetovića
Foto: FK Sarajevo / S utakmice na Koševu: Sarajevo - Tuzla City

Šampion Bosne i Hercegovini Fudbalski klub Sarajevo, na otvaranju sezone na svom Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase", u okviru trećeg kola m:tel Premijer lige BiH, sa minimalnih 1:0 pobijedilo je FK Tuzla City.

Jedini gol na utakmici u 34. minuti postigao je Mersudin Ahmetović, koji je na maestralan način eurogolom donio tri boda Bordo ekipi.

Prije meča na Koševu održana je manja svečanost. 

Šampionski pehar je prošlu sezonu kapitenu Krsti Velkoskom uručio je predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić.

Prvo poluvrijeme

Prvu priliku smo zapisali u 13. minuti. Opasan napad Sarajeva, ali nakon centaršuta Tatara loptu boksuje Fejzić.

U 21. minuti Fejzić je otišao u prazno nakon kornera za Sarajevo, ali je Đokanović šutirao malo pokraj gola.

Igrala se 26. minuta kada je Mersudin Ahmetović izašao sam ispred Fejzića, ali je golman gostiju zaustavio napad prvaka BiH i najboljeg strijelca Bordo tima. 

U 34. minuti najbolja šansa na utakmici. Igrač gostiju Badji pogadio je stativu gola Sarakjeva nakon ubačaja iz kornera.

U kontri radost igrača Sarajeva. U istoj minuti, Ahmetović je sjajno završio akciju i postigao eurogol, nakon odličnog dodavanja Rahmanovića - 1:0 za Sarajevo.

Od 35. minute do kraja prvog dijela na terenu je postojao samo jedan tim - Tuzla City. Gosti su propustili najmanje tri stopostotne prilike za izjednačenje. 

Prvo je u 40. minuti Ubiparip bio u sjajnoj prilici. Izašao je sam pred golmana Sarajeva, ali ga je uspio zaustaviti Kovačević.

Tri minute kasnije (43.) nova ogromna prilika za Kojića. Bio je sam pred Kovačevićem, ali je šutirao pravo u reprezentativnog golmana BiH.

I kada se očekivalo da se ode na odmor, nova šansa za Tuzlake. Badji je promašio gol prvaka BiH sa svega nekoliko metara.

Drugo poluvrijeme

U drugom dijelu, Tuzlaci su na otvaranju više napadali. Nekih zrelih u prvih 20 minuta nastavaka nismo vidjeli.

Upisali smo tek šansu Ubiparipa u 65. minuti kada je lukavo pokušao pogoditi nakon kornera, ali je siguran bio odlični Kovačević (igrač utakmice, op. a.).

Nakon toga, pritisak gostij umalo je oslabio, a puleni trenera Vinka Marinovića opredijelili su se na kontru. Jednu bolju priliku Bordo tim je imao u 78. minuti kada je Tatar zakasnio na jednu dobru loptu poslanu pred gol Tuzlaka.

I do kraja susreta gosti su napadali. Istina stihijski su tražili prolaz pored čvrste i uigrane odbrane Sarajeva (formacija 4-4-2). 

Nermin Crnkić je u 84.minuti sjajnoprošao po strani, ali je dobio samo korner. Nakon kornera Nukić je sa osam metara šutirao prrema golu Sarajeva, ali je Dupovac sjajno se postavio i lopta je otišla u novi korner, poslije kojeg je ostalo 1:0 za tim s Koševa.

Nejvjerovatno šta je Ramić promašio u 86. minuti. Njegov udarac je otišao poreed gola, kada su svi vidjeli loptu u mreži.

Poslije toga je i Đerić pokušao sa 25 metara, ali se mreža Kovačevića nije zatresla.

To je bio i konačan rezultat (1:0) najzanimljivijeg današnjeg para trećeg kola m:tel Premijer lige BiH.

Dva derbi u četvrtom kolu

S ova nova tri boda, tim s Koševa je došao do druge pozicije na tabeli sa sedam bodova. Za liderom Željezničarom zaostaju dva boda.

Plavi s Grbavice su u prva tri kola ostvarili sve tri pobjede, a jednu od vrijednih sinoć u duelu sa FK Borac iz Banje Luke (2:1).  

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije