Velika objava iz Madrida: Kapiten Reala nakon 23 godine napušta klub

0
Radiosarajevo.ba
Velika objava iz Madrida: Kapiten Reala nakon 23 godine napušta klub
Foto: EPA - EFE / Nacho Fernandez s peharom Lige prvaka

Real Madrid potvrdio je u utorak odlazak svog kapitena Nacha Fernandeza (34) koji odlazi u Saudijsku Arabiju nakon 23 godine u klubu i 12 sezona u prvoj momčadi.

U saopćenju za javnost španski div "želi izraziti svoju zahvalnost i naklonost Nachu, jednoj od velikih legendi kluba", s 364 odigrane utakmice u bijelom dresu i 26 osvojenih naslova, uključujući šest Liga prvaka, četiri naslova prvaka Španije i dva Kupa kralja.

Prema španskim novinama, Nacho je već potpisao na dvije sezone sa saudijskim klubom Al-Qadsiah, koji je nedavno promovisan u saudijsku Pro ligu. No do ozvaničenja transfera još nije došlo.

Saobraćajna nesreća u BiH: U sudaru četiri vozila u tunelu povrijeđeno više osoba

Saobraćajna nesreća u BiH: U sudaru četiri vozila u tunelu povrijeđeno više osoba

Stigavši ​​u Real 2001. s deset godina, ovaj stoper je prošao sve omladinske kategorije prije nego što je zaigrao u prvoj momčadi tokom zlatnog razdoblja madridskog kluba (2012.-2024.), gdje je igrao uz Cristiana Ronalda, Karima Benzemu, Luku Modrića i Sergija Ramosa.

"Od svog dolaska u naš trening centar, Nacho je uvijek bio primjer napretka za sve i dobio je naklonost, priznanje i divljenje svih madridista. Real Madrid je i uvijek će biti njegov dom", rekao je predsjednik Real Madrida Florentino Perez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije