Velež stigao do važna tri boda protiv Širokog Brijega

0
Radiosarajevo.ba
Velež stigao do važna tri boda protiv Širokog Brijega
Foto: Facebook / Velež - Široki Brijeg

Fudbaleri Veleža upisali su vrlo lijepu i važnu pobjedu protiv Širokog Brijega rezultatom 2:1 u 14. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Velež je od samog starta krenuo vrlo ofanzivno protiv Širokog i takav stil igre se danas isplatio. Velike dvije šanse u 13. minuti imao je Brandao za domaće.

Brazilac je prvo nakon odličnog prodora pogodio stativu, a u nastavku napada dobio je loptu na volej i šutirao je pored gola.

Nastavili su domaći napadati, ali su iz sličnih pozicija Muharem Ćivić i Fejsal Mulić šutirali preko gola. Gosti su u finišu prvog dijela zaprijetili preko Tonija Jovića koji je iz daljine šutirao pored stativa Adnana Bobića. Bez golova se otišlo na odmor, piše SCsport.

Kao i na otvaranju prvog, Velež je i po izlasku sa odmora krenuo ofanzivno i to se isplatilo u 50. minuti. Nakon kornera i nastavljenog napada lopta se odbila do Ćivića koji mirno se namješta i pogađa niskim udarcem u lijevu stranu golmana Zlomislića.

Nisu se gosti oporavili od šoka, a već je bilo 2:0. Igrao se 54. minut kada je sa velike udaljenosti Samir Radovac šutirao, a lopta se odbila od jednog igrača Širokog i završila tačno tamo gdje Zlomislić nije mogao dohvatiti.

Nakon toga Široki Brijeg je krenuo znatno ofanzivnije u nadi da smanji rezultat, ali je to otvaralo šanse za kontre na drugoj strani. Tako je veliku šansu imao Ovčina, ali je bio sebičan i šutirao je preko gola.

Ipak, u 78. minuti vidjeli smo gol koji je vratio nadu gostima. Jurilj je divno petom ostavio loptu za Ikića koji centrira, a Jurić je glavom pogodio za neizvjesnost u finišu susreta. Odmah nakon gola zaprijetio je ponovo Radovac sa distance, ali lopta odlazi tik iznad prečke.

Ostalo je 2:1, tako da je Velež upisao vrijednu pobjedu kojom je preskočio svog današnjeg rivala i stigao je na petu poziciju, sa istim brojem bodova kao i četvrtoplasirani Zrinjski koji ima i utakmicu manje.

   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije