Gradski derbi u Mostaru: Zrinjski se želi iskupiti, Velež traži novu pobjedu

0
Radiosarajevo.ba
Gradski derbi u Mostaru: Zrinjski se želi iskupiti, Velež traži novu pobjedu
Facebook / Detalj s prve ovosezonske utakmice Veleža i Zrinjskog

Nakon što su 13. kolo Premijer lige BiH u petak otvorili Sarajevo i Mladost, danas su na programu četiri utakmice. Najveću pažnju privlači mostarski gradski derbi Zrinjskog i Veleža. Nakon dva uzastopna poraza u Sarajevu (0:3 od Olimpica, 0:1 od Željezničara), "Plemići" su pod imperativom pobjede, no i iz Veleža najavlju trijumf.

Motiv više za Zrinjski je želja za revanšom gradskom rivalu za poraz u prvom ovosezonskom duelu 8. augusta u Vrapčićima (0:2). Još je neizvjesno da li će na klupi Zrinjskog sjediti trener Mladen Žižović, koji je prije desetak dana bio pozitivan na testiranju na Covid-19, dok se očekuje povratak napadača Nemanje Bilbije i golmana Ivana Brkića.

Velež znatno mirnije ulazi u derbi. Trener Feđa Dudić neće moći računati na Muharema Ćivića koji je pocrvenio protiv Željezničara, dok je nekoliko igrača rovito. Utakmica na stadionu pod Bijelim brijegom počinje u 17 sati, direktno će je prenositi Arena Sport BH, a glavni sudija je Irfan Peljto.

Favorit na kladionici Mozzart je Zrinjski sa kvotom od 1.95.

Pobjeda Veleža se odlično plaća, tako da na 10 uloženih maraka može se zaraditi 38 KM.

Oni koji vjeruju u remi - kvota je 3.30.

Ostatak ponude za ovu utakmicu možete pogledati OVDJE.

Od ostalih današnjih utakmica treba izdvojiti duel Željezničara i Radnika u Sarajevu. Puleni Amara Osima ne briljiraju, ali pobjeđuju i trenutno zauzimaju drugo mjesto. Ipak, jedina dva poraza ove sezone doživjeli su protiv ekipa sa začelja tabele – Mladosti i Krupe – upravo na Grbavici.

Bijeljinci su konačno uhvatili formu, a dodatnu draž utakmici daje dolazak na Grbavicu Slavka Petrovića, bivšeg trenera Željezničara koji se burno rastao s "Plavima". Utakmica Željezničar – Radnik počinje u 19 sati, uz direktran TV prijenos na kanalu Moja TV.

Raspored subotnjih utakmica: Krupa - Tuzla City (14), Široki Brijeg - Olimpik (17), Zrinjski - Velež (17), Željezničar - Radnik (19). U nedjelju igraju Sloboda - Borac (14).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije