Velež poražen u mostarskom derbiju: Zrinjski sa Arene Rođeni nosi puni plijen

0
Radiosarajevo.ba
Velež poražen u mostarskom derbiju: Zrinjski sa Arene Rođeni nosi puni plijen
Foto: HŠK Zrinjski / Nardin Mulahusejnović


Završen je derbi susret devetog kola WWIN lige Bosne i Hercegovine, odnosno mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog.

Na kraju su se više radovali fudbaleri Zrinjskog koji su slavili pobjedu rezultatom 1:0

Ekipa Zrinjskog je od samog početka nametnula svoj tempo igre, držeći loptu više u svom posjedu. Već u trećoj minuti Savić šutira s distance, ali lopta odlazi pored gola.

Elmedin Konaković se obratio u Brčkom: 'Svaku laž razbijati činjenicama i dokazima'

Elmedin Konaković se obratio u Brčkom: 'Svaku laž razbijati činjenicama i dokazima'

Velež se tek oko desete minute oslobodio početnog pritiska Zrinjskog te su ubačajima Pršeša i Vehabovića pokušali da pronađu Mlinarića, ali odbrana Zrinjskog je na vrijeme reagovala i otklanjala opasnosti. Hrkać je također pokušao glavom u 23. minuti, ali lopta odlazi preko gola

Obilne kišne padavine su sprječavale obje ekipe da razviju neku ozbiljniju i smisleniju akciju. Teren je ostao u dobrom stanju, ali kiša jednostavno nije dozvoljavala ni bolje kretnje igrača, ni rizikovanje grešaka ili povreda.

Ipak, u 32. minuti Zrinjski dolazi do vodstva. Nakon centaršuta i loše reakcije Hadžikića, Mulahusejnović se najbolje snašao te postigao pogodak za 0:1.

U 36. minuti bilježimo i jednu gužvu pred golom Veleža, ali odbrana “Rođenih u posljednjem trenutku otklanja opasnost, a tri minute poslije i Malekinušić pogađa, ali lopta pada na gol Veleža.

Držao je Zrinjski kontrolu nad igrom do kraja prvog dijela susreta, a u 44. minuti i Topić je lijepo pokušao s 20 metara, ali Hadžikić brani njegov udarac. Izuzev te prilike, do kraja poluvremena nismo vidjeli ni jednu drugu, pa se na odmor otišlo s prednošću gostiju od 1:0.

Drugo poluvrijeme nije ponudilo bukvalno nikakva uzbuđenja. Uzrok tome je svakako jaka kiša, ali i potpuna kontrola gostiju nad igrom u kojoj nisu dozvoljavali domaćima da stvore iole ozbiljnu akciju.

Tek u posljednjih 15 minuta Velež je preuzeo inicijativu na terenu, no i dalje nije uspijevao da stvori pravu priliku. U finišu bilježimo dva dobra pokušaja za Zrinjski, Ćužetov i Juriljev, ali promjene rezultata nije bilo.

Zrinjski se ovom pobjedom probio na vrh tabele, dok je Velež ostao na devetom mjestu. Velež će u narednom kolu gostovati Sarajevu na “Koševu”, dok će Zrinjski ugostiti Igman iz Konjica, piše SC Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije