Groznica subotnje večeri: Mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog u centru pažnje

0
Radiosarajevo.ba
Groznica subotnje večeri: Mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog u centru pažnje
Foto: Facebook / FK Velež - HŠK Zrinjski

Za prvi dan vikenda zakazane su dvije utakmice u okviru WWin lige Bosne i Hercegovine.

Prva utakmica počinje u 16 sati na stadionu Tušanj, gdje će Sloboda ugostiti ekipu Sloge. Sloboda ulazi u ovu utakmicu s lošim rezultatima, osvojivši samo dva boda u osam utakmica, uz tri postignuta pogotka. Sloga, s druge strane, dolazi bez trenera, jer je Vlado Jagodić dobio otkaz nakon poraza od Igmana. Dobojlije trenutno imaju šest bodova iz sedam odigranih utakmica i nalaze se na 10. mjestu.

Drugi susret dana, mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog, zakazan je za 20:45 sati na stadionu Rođeni. Velež dolazi ohrabren velikom pobjedom nad GOŠK-om u Gabeli i nakon sedam odigranih utakmica imaju devet bodova.

Nevrijeme stiglo u BiH: Ulice pod vodom, kolaps u saobraćaju

Nevrijeme stiglo u BiH: Ulice pod vodom, kolaps u saobraćaju

Irfan Buz prvi će put kao trener Veleža voditi ekipu u mostarskom derbiju, a na press konferenciji rekao je kako njegova ekipa ide po pobjedu na domaćem terenu: “Svjestan sam da je to velik derbi, Zrinjski je jak tim, već su postigli 16 golova u 6 utakmica i to govori mnogo. Mi igramo doma, moramo biti spremni, ključ je balans u timu. Zrinjski ima svoje dobre strane, ali ima i loše koje trebamo iskoristiti, igramo doma i cilj su tri boda."

Trener Plemića Mario Ivanković je rekao: "Četvrti derbi u nizu, za nas poseban u svakom pogledu. Prvenstveno što je gradski, što je rezultat tu najbitniji. Nema naših navijača, to onda i nije pravi derbi ako nema bilo kojih navijača. Ali znamo da neće biti sa nama fizički, ali bit će u našim mislima. Uradit ćemo sve da nastavimo ovaj niz i probati da osvojimo tri boda."

Zrinjski ulazi u derbi nakon pobjede nad Širokim Brijegom, a sa šest odigranih utakmica imaju 16 bodova. Posljednji duel između ovih rivala odigran je u 26. kolu prošle sezone, kada je Zrinjski slavio rezultatom 1:0, a strijelac je bio Mario Ćuže, podsjeća SCSport. Ovaj derbi će biti odigran bez prisustva najvatrenijih navijača Zrinjskog, Ultrasa, zbog odluke MUP-a HNK-a nakon incidenata na prethodnim utakmicama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije