Premijer liga BiH: Velika pobjeda Veleža, Rođeni se vraćaju

0
Radiosarajevo.ba
Premijer liga BiH: Velika pobjeda Veleža, Rođeni se vraćaju
Foto: Screenshot/Facebook / FK Velež

U Gabeli je odigrana druga utakmica osmog kola WWin lige Bosne i Hercegovine između GOŠK-a i Veleža, a meč je završen rezultatom 0:4 u korist gostiju.

GOŠK je u prethodnom kolu osvojio svoj prvi bod u novoj sezoni, dok Velež nije slavio pobjedu već više od mjesec dana, kada su na Pecari savladali Široki Brijeg.

Na prvu priliku se nije dugo čekalo. Nakon slobodnog udarca, Šturm je ubacio, a loptu je pokupio golman Kolak. Domaći fudbaleri su brzo uzvratili. Ikić je izveo ubačaj, Gogić je sjajno šutirao, ali je Hadžikić fantastično reagovao i spasio svoj tim.

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Serija obmana prepodobnog Josifa

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Serija obmana prepodobnog Josifa

Nova dobra prilika za GOŠK dogodila se u petoj minuti kada je Šroler ubacio loptu, a Šuta pokušao glavom, ali je lopta otišla malo pored gola Veleža. Minut kasnije, Šroler je šutirao s velike udaljenosti, ali je Hadžikić bez problema odbranio njegov udarac, piše SC.

Napadi GOŠK-a su se nastavili, a Mizić je šutirao, ali je golman Veleža ponovo dobro reagovao i zabilježio još jednu intervenciju. U 10. minuti, Milak je fauliran od strane Novakovića, a sudija Efendić je nakon VAR pregleda dosudio jedanaesterac. Novaković je pri tome zaradio prvi žuti karton na utakmici. Mlinarić je bio siguran realizator i postigao četvrti gol u sezoni, čime je Velež poveo sa 1:0. U 15. minuti, nakon sjajnog solo prodora, Milak je šutirao, ali je lopta završila pored gola Kolaka. Nekoliko minuta poslije, Šuta je ponovo pokušao, ali nije uspio ugroziti gol gostiju.

U 20. minuti, duga lopta od Pršeša stigla je do Jevtovića, koji je uspio savladati Kolaka i postaviti rezultat na 2:0. Gol je prvobitno bio poništen zbog ofsajd pozicije, ali nakon pregleda VAR-a, priznat je. U 25. minuti, nova velika prilika za goste. Mlinarić je šutirao, ali je jedan od defanzivaca GOŠK-a sjajno reagovao i izbacio loptu u posljednjem trenutku, sprečivši tako treći gol Veleža.

 U 35. minuti utakmice, novi gol u mreži Kolaka. Oreč je sjajno ubacio loptu, a Mlinarić je odlično pogodio, postavljajući rezultat na velikih 0:3 za Velež. Perić je postao drugi igrač koji je zaradio žuti karton od 39. minute dvoboja. Do kraja prvog poluvremena nije bilo velikih prilika.

Drugo poluvrijeme počelo je katastrofalno za domaće fudbalere, jer je Mlinarić u 49. minuti postigao svoj treći gol na meču. Nakon četvrtog pogotka i nekoliko izmjena, tempo utakmice opao je, a igrači su se trudili da sačuvaju rezultatsku prednost. Ipak, vrijedi izdvojiti pokušaj Vehabovića iz 66. minute, ali je golman Kolak uspio odbraniti udarac. Jedan od najagilnijih igrača u redovima domaćeg kluba u drugom poluvremenu bio je mladi Ljukovac, koji je najviše pravio probleme defanzivcima Veleža. U 80. minuti, rezervista Šikalo je pokušao uputiti svoj udarac, ali je golman domaćih uspješno odbranio šut bez većih problema.

GOŠK će u narednom kolu gostovati u Konjicu kod Igmana, dok će Velež ugostiti Zrinjski u velikom derbiju devetog kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

Radnik iz Bijeljine je danas ranije pobijedio Slobodu iz Tuzle sa 2:0.

Tablice omogućuje Sofascore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije