Hercegovački derbi pripao Zrinjskom: Široki nastavio lošu seriju

0
Radiosarajevo.ba
Hercegovački derbi pripao Zrinjskom: Široki nastavio lošu seriju
Foto: HŠK Zrinjski / Zrinjski pobjedom najavio mostarski derbi

Zrinjski je u okviru osmog kola WWin lige Bosne i Hercegovine ugostio Široki Brijeg i savladao ga rezultatom 3:0.

Mostarci su u posljednjem kolu slavili na Grbavici rezultatom 2:0, dok je Široki Brijeg na Pecari ispustio prednost od dva gola i morao se zadovoljiti s bodom protiv GOŠK-a.

Prva prilika na utakmici došla je već u petoj minuti kada je Mašić šutirao glavom, ali je Tomić bio na pravom mjestu i odbranio njegov udarac. Nekoliko minuta kasnije kada je Mulahusejnović šutirao iz voleja, ali lopta je otišla preko gola.

Mediji: Oni koji su napisali ili lajkali ovu rečenicu neće moći dobiti njemačko državljanstvo?!

Mediji: Oni koji su napisali ili lajkali ovu rečenicu neće moći dobiti njemačko državljanstvo?!

U 23. minuti Široki je imao veliku priliku. Karačić je napravio grešku kada je ispustio loptu na oko 30 metara od svog gola. Napadač gostiju, Chinedu, stigao je do lopte, prebacio je loptu, ali je Mašić ispravio grešku svog saigrača. U 25. minuti Jurilj se dobro namjestio i šutirao, ali lopta je otišla preko gola Tomića, piše SCSport.

Nova opasnost pred golom gostiju desila se minutu kasnije. Mamić je dobro centrirao s lijeve strane, Mulahusejnović je šutirao glavom, ali je pogodio prečku. Nakon toga, uslijedio je prvi pogodak na utakmici: Ivančić je snažno šutirao, Tomić je loše reagovao i odbio loptu samo do Topića, koji postiže svoj drugi gol u sezoni.

U 36. minuti Ćavar se lijepo namjestio, šutirao ali je dobro reagovao Tomić i odbranio njegov udarac. U 41. minuti Jurilj je uposlio Ivančića koji šutira preko gola gostiju. Prvu priliku u drugom poluvremenu zabilježili smo u 49. minuti kada je Ćavar šutirao iz slobodnog udarca, ali je živi zid odbio loptu u korner, nakon kojeg nije bilo ozbiljnije prijetnje po gol Tomića. Nekoliko minuta kasnije Jurilj je loše šutirao.

Premijer liga BiH: Velika pobjeda Veleža, Rođeni se vraćaju

Premijer liga BiH: Velika pobjeda Veleža, Rođeni se vraćaju

U 57. minuti Mulahusejnović se uspješno oslobodio čuvara i uputio udarac, ali je Tomić s manjim poteškoćama obranio njegov pokušaj. U 70. minuti domaćini su imali sjajnu priliku. Ćavar je ubacio iz kornera, a Malekinušić se dobro snašao na prvoj stativi i šutirao, no Tomić je fantastično reagovao i spriječio pogodak.

U 82. minuti Stanić je napravio veliku grešku kada je loptu proslijedio pravo na noge Mulahusejnoviću, koji je iskoristio poklon i bez većih problema poslao loptu u mrežu, postavivši rezultat na 2:0. Minut poslije, Tičinović je šutirao, ali je Tomić izbacio u korner. Nakon kornera lopta je stigla do Prskala koji je ubacio loptu do Barišića, a iskusni defanzivac postiže pogodak za 3:0.

Zrinjski u narednom kolu gostuje kod Veleža, dok će Široki Brijeg ugostiti Sarajevo.

Standings provided by Sofascore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije