Velemajstora navijači jure i na praznim stadionima: Messi postavio još jedan rekord

J. M.
Velemajstora navijači jure i na praznim stadionima: Messi postavio još jedan rekord

U meču 28. kola španske La Lige fudbaleri Barcelone su u subotu navečer pobijedili Mallorcu 4:0. Prvu utakmicu Barce nakon 3-mjesečne pauze zbog koronavirusa obilježio je ko drugi nego Lionel Messi.

Najprije je u 53. minuti bio "meta" navijača koji je učinio skoro nemoguće: Ušao je na stadion zatvoren za gledaoce (!?) i onda u Messijevom dresu reprezentacije Argentine utrčao u teren u pokušaju da napravi selfie sa fudbalskim čarobnjakom. Stigao je do Jordija Albe, ali su ga redari zaustavili prije nego što je došao do Messija.

U nastavku utakmice Messi je postigao još jedan rekord. Nakon što je dva puta asistirao saigračima, u posljednjem minutu je Argentinac zatresao mrežu Mallorce za konačnih 4:0.

Bio je to njegov 20. pogodak u aktuelnoj sezoni Primere čime je postavio jedinstven rekord. Postao je prvi igrač koji je u 12 uzastopnih sezona postigao najmanje 20 pogodaka u španskom prvenstvu!

Ako se računaju ovosezonske utakmice u svim takmičenjima, 32-godišnji Argentinac postigao je 25 golova i upisao 18 asistencija na 32 susreta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije