Vedator je fenomen: Za Herthin portal Ibišević otkrio svoj fudbalski san

J. M.
Vedator je fenomen: Za Herthin portal Ibišević otkrio svoj fudbalski san
Foto: Hertha BSC / Vedad Ibišević u Herthi
Čovjek je fenomen: Ljetos je Vedad Ibišević proslavio svoj 34. rođendan u Schladmingu.

Trener Herthe Pál Dárdai ga je nekoliko sedmica kasnije, u šali nazvao jednim od "staraca" u berlinskom timu. Od tada, Bosanac impresivno dokazuje da je "deda" u formi. 

Protiv Bayerna, kapitan Herthe je instinktom hladnokrvnog ubice realizirao penal za vodstvo 1:0. Zatim je preskočio reklame i podijelio radost s navijačima i saigračima.

Za Dárdaijev tim bh. veteran je važniji nego ikad.  Hertha se nakon sedmog kola vratila u gornji dio tabele zahvaljujući četiri liga gola Vedada Ibiševića. U intervjuu za klupski portal "Vedator" je govorio o interakciji s navijačima, osebujnoj proslavi golova na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

"Kao dječak oduvijek sam sanjao o takvim trenucima. Ne znam da li momci danas imaju takve snove - vremena su se promijenila. Ali moj san je bio da postanem fudbaler i da se radujem s navijačima. Imamo sjajnu atmosferu na našem stadionu, trk ka istočnoj krivinu je uvijek zabavan, i to ću raditi iznova i iznova", kaže Ibišević.

herthabsc.de: Tvoj prijatelj i cimer Salomon Kalou je rekao da je poput dobrog vina - sve bolji sa godinama. Kakav je Vedad Ibišević?

Ibišević: Lako je izgovarati takve poslovice. Ali, činjenica je da smo stariji i da se moramo svakog dana boriti kako bi bili konkurentni. Istovremeno, imamo i iskustvo koje se ne može dobiti treningom. 

herthabsc.de: Na dobrom putu si putu da ostvariš najbolji golgeterski bilans u dresu Herthe, od kako si obukao dres "stare berlinske dame". U sezoni 2016/17 postigao si 12 golova i upisao 6 asistencija. Ima li rezervi za takvo nešto?

Ibišević: Moj primarni cilj nije postići više golova nego prije dve godine. Nikada nisam postavljao takve ciljeve u karijeri jer znam kako je nepredvidljiv fudbal. 

herthabsc.de: Na kraju prošle sezone ste se kvalifikovali za UEFA Europa ligu. Šta je moguće ove sezone? 

Ibišević: Još je rano da razmišljamo o tome gdje ćem o završiti na kraju sezone. Od kako sam došao u Herthu, već smo dva puta bili bolje plasirani u prvom dijelu sezonu, ali nismo izdržali do kraja. Još uvijek ima dosta utakmica da se brojne ekipe vrate u igru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije