Rođak Zmaja Vedada Ibiševića stigao iz Amerike u region

K. S.
Rođak Zmaja Vedada Ibiševića stigao iz Amerike u region

Sad već bivši napadač Univerziteta Omaha iz Nebraske Elvir Ibišević, inače rođak legendarnog napadača reprezentacije BiH Vedada Ibiševića, objavio je na svom Twitter profilu da je potpisao profesionalni ugovor za slovenski klub NK Celje.

Tokom dvije sezone, koliko je nastupao za Univerzitet Omaha, postigao je 13 golova uz četiri asistencije.


Ibišević je napisao: “Uzbuđen sam što sam potpisao moj prvi profesionalni ugovor sa NK Celje u Prvoj ligi Slovenije”.

Elvir je potpisao trogodišnji ugovor dva dana prije nego će početi sezona u Sloveniji.

“Želim svima se zahvaliti i ovo je samo jedan dio mog putovanja, zapravo ovo je tek početak”, poručio je Elvir Ibišević.

Elvir Ibišević je rođen 10. februara 1998. godine u Tuzli, a odrastao je u američkoj saveznoj državi Iowa.

Ovaj napadač, nedavno je postigao golove na sva četiri meča na turniru u Kanadi na kojem je nastupao i Univerzitet Omaha, ali pod novim trenerom Bobom Wamingom.

Elvir je imao odlično ljeto za nas i trenirao je mnogo. Dobro smo igrali protiv nekih profesionalnih i poluprofesionalnih klubova u Kanadi”, izjavio je Bob Warming, piše portal Omaha.com.

Prema njegovim riječima, Ibišević je prvobitno odbio ponuđeni ugovor iz NK Celjea.

Slovenski klub rekao je da će mu javiti ponovo, te su nakon nekoliko dana vratili se sa poboljšanim ugovorom”, rekao je Warming.

Njegov rođak, Vedad Ibišević imao je sličan izbor kada je 2003. godine igao za St. Louis.

Stariji Ibišević danas ima 33 godine i igra za klub Hertha BSC u Njemačkoj, a igrao je dugo i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Zanimljivo je da je Elvir Ibišević bio prvi igrač iz Iowe koji je pozvan u Američki nacionalni program za useljenje, i on je preskočio sezonu u takmičenju srednjih škola, te je odmah ubačen u fudbalski klub Univerziteta Omaha, kako bi igrao u univerzitetskoj NCAA fudbalskoj ligi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije