Ibišević: Dobio sam zanimljivu ponudu, možda odem iz Bundeslige

A. S.
Ibišević: Dobio sam zanimljivu ponudu, možda odem iz Bundeslige
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ibišević
Vedad Ibišević će večeras u Zenici odigrati posljednju utakmicu u dresu nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Kapiten Herthe, koji je osvojio srca svih navijača najvažnijim golovima postignutim za Zmajeve, zajedno sa Zvjezdanom Misimovićem i Emirom Spahićem, u 18 sati će kao reprezentativac posljednji put istrčati na stadion "Bilino polje".
 
Ibišević je ovu odluku donio još prošle godine u Talinu, u meču protiv Estonije, i nije je promijenio do današnjeg dana, iako su mnogi navijači to priželjkivali.
 
"Odluka je bila teška... Prvih dana mi je sve bilo čudno. No, sada, kako se situacija smirila, polako želim da se ova priča završi. Možda će tokom utakmice biti drugačije, ali sada sam potpuno miran. Emocije ću ostaviti po strani, a vrijeme je da mlađi nastave tamo gdje smo mi stali", kaže Ibišević za Radiosarajevo.ba. 
 
 Radiosarajevo.ba: Da li žalite za nečim u karijeri? 
 
"Žao mi je što nismo imali više sličnih momenta, kao što je bio slučaj s našim plasmanom na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Nikada, kao generacija, nismo igrali na Europskom prvenstvu i toga mi je žao. Ne samo zbog mene, već svih nas koji smo propustili tri prilike u baražu". 
 
Radiosarajevo.ba: Koliko planirate još dugo igrati? 
 
"S Herthom imam još godinu ugovora. Smatram da nakon toga mogu još igrati dvije, tri sezone. Što je čovjek stariji, zrelije razmišlja, tako da ću i ja gledati da donosim mudrije odluke". 
 
Radiosarajevo.ba: Postoji li razmišljanje da napustite Bundesligu? 
 
"Teško je sada očekivati da u ovim godinama odem u Englesku ili Španiju... Realnija opcija je da to bude neka druga liga, koja će biti dobra za mene, ali i porodicu. Sačekat ćemo još ovu godinu ugovora sa Herthom, vidjeti šta je najbolje i donijeti odluku". 
 
Ibišević - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba: Ibišević

Radiosarajevo.ba: Povratak u Francusku, gdje ste nekada igrali za PSG i Dijon? 
 
"Ne, u Francusku se ne želim vratiti. La Liga je za mene završena priča. Bolji su neki drugi izazovi". 
 
Radiosarajevo.ba: Kao što su, recimo, Italija ili Turska? 
 
"Može se kazati... Otkrit ću vam, nedavno sam imao razgovore u vezi prelaska u Tursku. Dolazili su na pregovore u Njemačku, ali im nisam mogao dati odgovor koji bi ih obradovao. Ostavili smo mogućnost da ponovo razgovaramo. Sve je moguće, želim još davati golove". 
 
Radiosarajevo.ba: Kada smo kod golova, za kraj nam kažite, može li se ijedan gol u karijeri porediti s onim iz Kaunasa? 
 
"Ne, definitivno nijedan.. Taj gol je obilježio moju karijeru, ali nas i odveo na Svjetsko prvenstvo. Pamtit ću ga cijeli život", kazao je Ibišević za Radiosarajevo.ba. 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije