Večeras spektakl na Camp Nou stadionu: Edin Džeko i Inter protiv Barcelone

0
Radiosarajevo.ba
Večeras spektakl na Camp Nou stadionu: Edin Džeko i Inter protiv Barcelone
Foto: EPA / Edin Džeko

Utakmicama 4. kola grupne faze večeras se nastavlja Liga prvaka.

Baš kao sinoć, bit će odigrano osam mečeva, a derbi noći igrat će se na Camp Nou stadionu gdje Barcelona dočekuje Inter.

Bit će ovo susret biti ili ne biti za oba tima. Inter ne smije izgubiti, a Barcelona mora pobijediti. Na aktuelnoj tabeli Inter ima šest, a Barcelona tri boda. Poslije ovog meča, oba tima odigrat će još dva susreta, od čega je jedan s Bayernom. Eventualnim remijem večeras, Inter bi jednom nogom zakoračio u osminu finala jer bi imao bolji međusobni duel od Barcelone.

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

Liga prvaka: Remi Dinama i Salzburga na Maksimiru, Chelsea slavio na San Siru

Liga prvaka: Remi Dinama i Salzburga na Maksimiru, Chelsea slavio na San Siru

Prije sedam dana italijanski tim je u Milanu pobijedio 1:0, ali nije odigrao partiju poslije koje bi se moglo reći da je u ovom trenutku bolji tim od Barcelone.

Očekuje se da će trener Nerazzurra Simone Inzaghi šansu od prve minute, za razliku od utakmice igrane u Milanu, dati Edinu Džeki. Džeko je, podsjetimo, za vikend počeo meč protiv Sassuoloa i postigao dva gola za pobjedu svog tima.

Kapiten bh. reprezentacije je tokom karijere odigrao osam utakmica protiv Barcelone. Upisao je dvije pobjede, remi i pet poraza. Kataloncima je dao ukupno tri gola, od toga dva na Camp Nouu.

Vrlo zanimljivo trebalo bi biti i u grupi A, tačnije u susretu Rangersa i Liverpoola gdje bi Redsi pobjedom zakoračili u knock out fazu. Bayer Leverkusen i Porto će u grupi B također igrati vrlo važan meč. Oba tima imaju po tri boda nakon tri kola, baš kao i Atletico Madrid, tako da bi se večeras mogao nagovijestiti još jedan putnik u osminu finala. Podsjetimo, iz ove grupe Club Brugge je u velikoj prednosti jer ima maksimalnih devet bodova i na pragu je naredne runde.

Dvije večerašnje utakmice (Atletico Madrid - Club Brugge i Napoli - Ajax) počinju u 18:45 sati, dok se preostali dueli igraju s početkom od 21.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije