Večeras igraju BiH – Gruzija: Meč s Bilinog polja prenosi 7 TV kanala

0
Radiosarajevo.ba
Večeras igraju BiH – Gruzija: Meč s Bilinog polja prenosi 7 TV kanala
Foto: AA / Edin Džeko

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon četverodnevnih priprema u Trening centru NSBiH u Zenici, večeras igra prvu od dvije prijateljske utakmice na Stadionu “Bilino polje”, a rival će im biti Gruzija (20.45 sati).

Zmajevi će u narednih pet dana odigrati dva prijateljska susreta, a sljedeći će rival biti Luksemburg, s kojim će na istom stadionu i u istom terminu puleni bh. selektora Ivayla Peteva igrati u utorak, 29. marta.

Ovi se mečevi igraju u sklopu priprema pred početak trećeg izdanja UEFA Lige nacija, u junu ove godine, a BiH će igrati u Trećoj grupi - Lige nacija B, u kojoj su još Finska, Rumunija i Crna Gora.

Naučnici upozoravaju: Na Balkanu slijedi 'pakao' - ne piše se dobro ni ovim zemljama

Naučnici upozoravaju: Na Balkanu slijedi 'pakao' - ne piše se dobro ni ovim zemljama

"Više od 16 igrača ne mogu koristiti. Jako se ozbiljno pripremamo za ovu utakmicu, ali ko će igrati vidjet ćemo nakon sastanka. Bitno je da odigramo dobro i da damo najbolje od sebe", poručio je Petev.

Vrlo moguće je, dodao je, da će nastaviti igrati u sistemu 3-5-2, jer su, kako je podsjetio, većinu dobrih utakmica odigrali u takvoj postavci tima.

"Bitno je samo da minimiziramo naše greške te da idemo stvarati pozitivnu priču", podvukao je Petev.

Duel se igra u Zenici, a prema raspoloživim podacima putem satelitskih i internet platformi utakmicu prenositi sljedeći kanali: Cosmote Sport 3 (Internacionalni), Discovery + (Danska), EuroSport Player (Danska), Nova BH (BiH), Sport 2 (Mađarska), TV 2 Play (Norveška) i ViaPlay (Finska).

Susret sa Bilinog polja moći ćete pratiti i putem portala Radiosarajevo.ba. Iz Zenice ćemo vas izvještavati iz minuta u minut. 

Pravdu će dijeliti makedonski sudija Aleksander Stavrev, a pomoćnici će mu biti sunarodnjaci Kushtrim Lika i Daniel Vasilevski.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije