Zlatko Dalić o Zmajevima: "Osnovni problem reprezentacije BiH je..."

0
Radiosarajevo.ba
Zlatko Dalić o Zmajevima: "Osnovni problem reprezentacije BiH je..."
Foto: EPA / Zlatko Dalić

Piše historiju, a nije historičar. Pomaže ljudima, a nije socijalni radnik. Popularan je, slavan, a zna sa time da se nosi. Ovo je priča o čovjeku koji je uspio da dosanja svoje dječačke snove i koji nikada nije zaboravio u kom je krevetu, pod kojim nebom, u mrkloj noći, sanjao da napravi nešto veliko u životu.

"Ja sam ostao isti čovjek kakav sam bio i prije ovog uspjeha, normalan i jednostavan. Pripadam ovom narodu i nisam drugačiji od njih. Mene veseli poštovanje ovih ljudi, njihova podrška, vjera u mene i ja taj odnos održavam. Nikome ne uskratim ni razgovor, ni pozdrav ni fotografisanje. Nekada čak i prvi to potenciram, jer smatram da je to moja obaveza i dužnost", počeo je intervju za MeridianSportBH selektor hrvatske fudbalske reprezentacije.

Između ostalog, Dalić je prokomentarisao i reprezentaciju Bosne i Hercegovine, te je iznio svoje mišljenje oko toga šta je njen naveći problem.

Izrael izveo napad na Iran: Raketama zahvatili grad koji je blizu nuklearnih postrojenja

Izrael izveo napad na Iran: Raketama zahvatili grad koji je blizu nuklearnih postrojenja

Kako svoj posao, po mišljenju kolege iz Hrvatske, radi selektor Bosne i Hercegovine, Ivajlo Petev? Zmajevi ni u ovim kvalifikacijama nisu uspjeli da naprave iskorak i plasiraju se na veliko takmičenje.

“Mislim da reprezentacija BiH zaslužuje puno više. Ima mnogo dobrih igrača koji sjajno igraju u Evropi. Perjanice su Džeko, Pjanić i mislim da se to može puno bolje. Osnovni problem je što nisu tim, a bez tima nema ništa. To se dešavalo i Srbiji, do dolaska novog selektora Stojkovića. On je posložio stvari, napravio timsku atmosferu i plasirali su se direktno na Svjetsko prvenstvo.

Kvalitet igrača je postojao i ranije. Generalno, na ovim prostorima ima mnogo kvaliteta i talenta. Žao mi je da BiH nema taj iskorak. Da su se plasirali na Mundijal sve bi bilo puno drugačije. Nisam dovoljno upućen da bih više komentarisao, ali mislim da fudbalska reprezentacija BiH treba i mora više biti tim", iskren je bio Dalić.

Kompletan intervju možete pročitati na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije