Važna utakmica za Bordo tim: FK Sarajevo dočekuje Velež

0
Radiosarajevo.ba
Važna utakmica za Bordo tim: FK Sarajevo dočekuje Velež
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / FK Sarajevo - FK Igman

U nedjelju, 28. aprila će se odigrati izuzetno bitne utakmice u borbi za vrh  Wwin lige Bosne i Hercegovine.

U večerašnjem derbiju koji se igra na Koševu u 20:45, dugogodišnji rivali Sarajevo i Velež susreću se u utakmici koja nosi posebnu čar, obzirom na njihovu povijest i rivalstvo. Međutim, osim emotivnog nabijanja, večerašnji okršaj dodatno je zanimljiv jer je dodatni ulog plasmanu u europska takmičenja.

Domaći tim trenutno zauzima četvrto mjesto na tabeli, sa sedam bodova zaostatka u odnosu na trećeplasirani Velež iz Mostara. Pobjeda Sarajeva smanjila bi tu razliku na samo četiri boda, što bi ih učinilo ozbiljnim konkurentom za treću poziciju. Međutim, u slučaju da Bordo tim večeras ne ostvari pobjedu, otežali bi si put ka Europi, jer bi Posušje, koje je samo bod iza Sarajeva, imalo priliku da ih prestignu na tabeli već do kraja ovog kola. 

Baby Lasagna: Glavni favorit za pobjedu na Eurosongu - pogledajte ludnicu tokom njegovog nastupa

Baby Lasagna: Glavni favorit za pobjedu na Eurosongu - pogledajte ludnicu tokom njegovog nastupa

Posušje će u 17 sati ugostiti ekipu Zrinjskog u hercegovačkom derbiju, a navijači Sarajeva će sigurno s velikom pažnjom pratiti ovaj susret. Zrinjski još uvijek gaji ambicije za osvajanje šampionske titule Bosne i Hercegovine, te bi se u slučaju eventualnog kiksa Borca u prvoj utakmici dana, gdje banjalučani gostuju u Širokom Brijegu (13:00), mogli vratiti u trku za vrh tabele.

Derbi susret 29. kola između Sarajeva i Veleža na Koševu (nedjelja, 28. april, 20:45) sudit će Antoni Bandić sa pomoćnicima Arnelom Novalićem i Nebojšom Žugićem.

Irfanu Peljti, pripao je susret između Posušja i Zrinjskog, dok će glavni arbitar susreta između Širokog Brijega i Borca biti Dragan Kesić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije