Poznato na kojem stadionu će FK Velež igrati europske utakmice: Neće moći na domaćem terenu

1
Radiosarajevo.ba
Poznato na kojem stadionu će FK Velež igrati europske utakmice: Neće moći na domaćem terenu
Foto: Facebook / FK Velež / Ilustracija

Donatorska Veležova "Crvena noć" održana je u petak, 10. maja, u Mostaru pred više stotina zaljubljenika Rođenih, među kojima je bio i premijer Federacije BiH i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić. On je potvrdio da će Velež svoje evropske utakmice ovog ljeta igrati na Bilinom polju u Zenici.

Rođeni su nakon pobjede na domaćem terenu protiv Posušja od 2:0, tri kola prije završetka Premijer lige BiH osigurali izlazak na europsku scenu.

Mostarci će se takmičiti u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, a svi su vjerovali da bi njihov stadion mogao biti spreman za Veležove europske nastupe.

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Serija obmana prepodobnog Josifa

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Serija obmana prepodobnog Josifa

"Radujem se novom crvenom europskom ljetu Mostaraca i Hercegovaca, ovaj put na Bilinom polju, a sljedeće godine na našoj Areni Rođeni. BiH u srcu, Velež do groba", napisao je Nikić na svojoj Facebook stranici i tako potvrdio da će Velež Europu igrati u Zenici.

Mostarci u subotu, 11. maja, gostuju Širokom Brijegu u susretu 32. kola Premijer lige BiH s početkom u 16 sati.

Rođeni vole reći kako se za Velež ne navija, Velež se jednostavno voli. Upravo ta ljubav koja je spojila preko četiri...

Posted by Nermin Nikšić on Friday, May 10, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije