Veliki problemi za Real Madrid: Ancelotti u finalu Lige prvaka bez jednog od najvažnijih igrača?

0
Radiosarajevo.ba
Veliki problemi za Real Madrid: Ancelotti u finalu Lige prvaka bez jednog od najvažnijih igrača?
Foto: EPA - EFE / Carlo Ancelotti

Nogometaši Real Madrida sinoć su u revanš utakmici polufinala Lige prvaka savladali Bayern na domaćem terenu i plasirali se u veliko finale najelitnijeg klupskog takmičenja.

Nakon nešto više od sat vremena igre gosti su imali prednost od 1:0 zahvaljujući sjajnom pogotku Alphonsa Daviesa, da bi se u posljednjim minutama meča dogodilo "čudo". Joselu je sa dva brza gola donio ogromnu pobjedu i plasman Kraljevima.

Međutim, već su do trenera Real Madrida, Carla Ancelottija, došle katastrofalne vijesti i pred slavnim italijanskim stručnjakom je zaista težak zadatak.

Žurka u hotelskoj sobi: Svjedočenje Ukrajinke uhapšene na crnogorskoj "bijeloj zabavi"

Žurka u hotelskoj sobi: Svjedočenje Ukrajinke uhapšene na crnogorskoj "bijeloj zabavi"

Naime, madridski gigant prema svemu sudeći u finalnoj utakmici Lige prvaka protiv Borussije iz Dortmunda na raspolaganju neće imati Aureliena Tchouamenija.

Iz kluba su potvrdili da se francuski veznjak povrijedio, dok su ubrzo stigle i informacije brojnih izvora o težini povrede. Ugledni mediji poput Athletica i L’Equipea, te novinar Jose Luis Sanchez, javljaju da Tchouameni neće biti spreman za finale.

Ono što posebno vrijedi istaknuti je to da Real Madrid nije izgubio niti jednu utakmicu ove sezone kada se u startnoj postavi našao sjajni reprezentativac Tricolora. Ancelotti ga jako poštuje, ali će izvjesno bez njega morati u posljednju borbu za najveći trofej klupskog nogometa, javlja SportAM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije