Vatrenim opasno prijeti pad među evropske drugoligaše

0
Radiosarajevo.ba
Vatrenim opasno prijeti pad među evropske drugoligaše
Foto: EPA-EFE / S utakmice Hrvatska-Švedska

Nogometna reprezentacija Hrvatske u utorak zaključuju Ligu nacija utakmicom s Portugalom i opasno im prijeti pad među europske drugoligaše što bi svakako bio udarac imidžu svjetskih viceprvaka. 

Ali kako igraju i kako izgledaju na terenu bilo bi čudo da uzmu bod ili tri, piše Jutarnji list, navodeći da bi Vatreni oduševili naciju da ostanu u elitnoj kategoriji, makar i s porazom, što je također moguće. No, jedno do zlatnih pravila hrvatske reprezentacije glasi “Nikad je nemojte otpisati“.

Kako po dolasku u Split, nakon subotnjeg meča sa Švedskom, u kojem su Skandinavci savladali Vatrene sa 2:1 gleda na ovo dvoboj, pitali su selektora Zlatka Dalića. 

"Švedska je ovog trenutka bolja od nas. Moramo reći istinu", jasan je bio Dalić. 

Već smo konstatirali da je današnja hrvatska momčad slabija od ekipe iz Rusije koja je došla do finala. To nikome vjerojatno nije sporno?

"Moramo biti realni i iskreni. Ako pogledamo momčad koja je igrala u Solni, samo četvorica su bili na Svjetskom prvenstvu, tek dvojica nastupili u finalu. Neki koji su danas starteri tada nisu bili ni blizu reprezentacije. Za razliku od drugih mi stvaramo novu momčad. Nedostajalo nam je sedam igrača koji bi svi igrali da su bili s nama. To moramo imati u vidu te objektivno sagledavati gdje smo i što nam se događa. Ali nisam pesimist, stvorit ćemo mi reprezentaciju. I igru, i kvalitetniju momčad. Ima dobrih stvari, imamo talenta i vrijednosti u tim mladim momcima, međutim treba nam vremena. Vapimo za jednim pravim okupljanjem na kojem ćemo biti zajedno desetak dana, raditi i neke stvari posložiti. Ovako smo putovali i igrali utakmice, nije bilo mogućnosti za treninge", kazao je Dalić. 

Meč između Hrvatske i Portugala u ponudi je sportske kladionice MOZZART

Na pobjedu Hrvata kvota je 3.35, koliko iznosi i za remi, a na pobjedu Portugalaca kvota je 2.20

Kompletnu ponudu možete pogledati na OVOM linku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije