Šveđani strahuju pred meč s Vatrenim: Jedan je Hrvat igrao zaražen...

0
Radiosarajevo.ba
Šveđani strahuju pred meč s Vatrenim: Jedan je Hrvat igrao zaražen...
Foto: EPA-EFE / Vida na sinoćnjoj utakmici

Vatreni su u srijedu u prijateljskom susretu igranom u Istanbulu odigrali 3-3 protiv Turske, a Hrvatskoj sada slijede ključne utakmice za ostanak u elitnoj grupi Lige nacija protiv Švedske i Portugala.

Osim golijade u Turskoj valja istaknuti kako je Domagoju Vidi nakon susreta u Istanbulu dijagnosticiran koronavirus, te se sada Šveđani strahuju. 

"Utakmica između Hrvatske i Švedske je u opasnosti, jer je jedan Hrvat igrao poluvijeme zaražen koronavirusom. Pozitivan nalaz testa stigao je u poluvremenu utakmice protiv Turske kada ga je izbornik izvadio iz igre. Ipak, do izalska s terena Vida je bio u kontaktu sa suigračima, ali i suparnicima. S jednima i drugima se grlio, jer, Vida igra u Turskoj, pa dobro poznaje i svoje rivale", piše švedski Aftonbladet, prenosi Jutarnji list

Dva kola prije kraja takmičenje Lige nacija u grupi vode Francuska i Portugal sa po 10 bodova, Hrvatska je druga s tri boda, dok Švedska na začelju nema niti jedan bod.

Pobjednik grupe izborit će plasman na Final Four, dok posljednjeplasirana ekipa seli u niži razred. 

Utakmica između Hrvatske i Švedske na programu je u subotu, 14. novembra. Ova utakmica u ponudi je sportske kladionice MOZZART

Kvota na pobjedu oba tima je ista i iznosi 2.75. Za remi, kvota je 3.05

Kompletnu ponudu možete pogledati OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije